22 Οκτωβρίου 2018

ΝΔ: «Στα 100 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ ενώ το 1.000.000 ξεπέρασαν οι κατασχέσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οι βουλευτές αναφέρουν:

«Το αποτέλεσμα της εσφαλμένης, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται κάθε μήνα και πιο εμφατικά στα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία και το Δημόσιο φτάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ. Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών, με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο.

Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές. Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγεθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής».Μενού
Responsive Menu Clicked Image