23 Μάϊου 2018

ΝΔ: Στηρίζουμε μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά βουλευτές και πολίτες

8de433a3face425ab32df836c12a989dΣτο «ναι» θα τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, όσον αφορά στην κατάργηση της έκπτωσης στη φορολογία που είχαν έως σήμερα οι βουλευτές.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει πως στη Βουλή θα στηρίξει «αποκλειστικά και μόνο” τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε, επισημαίνει πως το τέταρτο Μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν και σημειώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι απολύτως αντίθετη και δεν ψηφίζει «ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στηρίζουμε αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες. Καταθέσαμε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα. Η τροπολογία περιλαμβάνει: Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%. Τη μείωση του Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει”, τονίζει η οδός Πειραιώς.

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες αυτή τη στιγμή εξετάζεται και η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%. Πρόκειται για ένα μέτρο που περιλαμβάνεται, άλλωστε, στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στις επόμενες ώρες, χωρίς να αποκλείεται και σε αυτήν την περίπτωση η υπερψήφιση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν από λίγα λεπτά, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η γαλάζια παράταξη να πει «ναι» στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, η οποία θα τεθεί άμεσα σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες.

«Είναι ένα νομοσχέδιο με τα αντίμετρα που έχει πολλά άρθρα. Ρητώς δεν θα ψηφίσουμε κανένα από τα αντίμετρα. Έχει έρθει χωριστά, όχι στο πλαίσιο των αντίμετρων η πρόταση της κυβέρνηση πια, ακολουθώντας αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης για μείωση του φόρου στα αγροτικά εφόδια, αυτό δεν είναι στα αντίμετρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «real fm». Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., «θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση που είναι ευρύτερη, έχει και αυτό μέσα και άλλα μέτρα, θα δούμε πώς θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση και στη συνέχεια, βάσει της συζήτησης που θα γίνει, θα εκτιμήσουμε τα πράγματα και θα αποφασίσουμε οριστικά».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image