12 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ: Στο τραπέζι πρόταση μομφής κατά Καμμένου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την πώληση 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα και τις σκοτεινές πτυχές που βγαίνουν στο φως από τα «Παραπολιτικά» και τα «Νέα». Η ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν συγκροτήσει άτυπο αντικυβερνητικό μέτωπο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε στο κάδρο των ευθυνών συγκάλυψης και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, καθώς οι προξενικές Αρχές επανειλημμένα είχαν προειδοποιήσει την Αθήνα για τον «μεσάζοντα».

«Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά, στο Action24, ο πρόεδρος της ΝΔ. Η Πειραιώς αναμένει τις εξηγήσεις του Π. Καμμένου. Μέχρι στιγμής έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις ο υπουργός Άμυνας. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μίλησε για «εξώφθαλμα προκλητικό σκάνδαλο».
Η Πειραιώς δεν αποκλείει ο πρωθυπουργός να μετατρέψει την πρόταση μομφής, εάν και όταν κατατεθεί, σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αλλά και αυτή η κίνηση θεωρεί ότι θα εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα. Θα επιφέρει νέο πλήγμα στο όποιο αριστερό πρόσημο έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ηθικό του πλεονέκτημα, το οποίο είχε σημαία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθούν πρέσινγκ από την αντιπολίτευση, με το επιχείρημα ότι για μια έδρα θυσιάζουν τα πάντα, όπως συνέβη σε άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο παρελθόν.
«Επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Καμμένος και Τσίπρας πάνε μαζί, είναι το ίδιο πράγμα και θα καταδικαστούν μαζί» προειδοποίησε.

Κατά Κοτζιά

Επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. «Η θέση του υπουργείου Εξωτερικών για τη δήθεν διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία έχει καταστεί πολιτικώς, κοινωνικώς επικίνδυνη για τη χώρα» τόνισε. Έθεσε δύο ερωτήματα στον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Λοβέρδος:

«Γιατί δεν ασκήσατε παρέμβαση για να προστατεύσετε τα συμφέροντα της Ελλάδας από μία προσβλητική προς τη Σαουδική Αραβία συμπεριφορά, όταν μάλιστα οι υφιστάμενοί σας διπλωμάτες παρείχαν επανειλημμένη ενημέρωση αρμοδίως για την άγνοια των σαουδαραβικών Αρχών ως προς το πρόσωπο του Έλληνα μεσάζοντα. Κι ακόμη, πώς είναι δυνατόν να ανέχεστε να προσβάλουν δημοσίως άλλοι υπουργοί τους διπλωμάτες της υπηρεσίας σας; Εσείς και ο πρωθυπουργός ως μέλη του ΚΥΣΕΑ αποφασίσατε την πώληση του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία. Γνωρίζατε όταν παίρνατε ομοφώνως τη συγκεκριμένη απόφαση πως εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας θα υπογράψει, άκουσον άκουσον, εταιρεία, δηλαδή αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού δημοσίου σε διακρατική συμφωνία θα είναι εταιρεία; Και στείλατε εσείς την απαιτούμενη πληρεξουσιότητα προς το ΥΕΘΑ;»

Στο Στρασβούργο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Στρασβούργο, όπου την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα μιλήσει στη συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επίσης, την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί:

– Στις 9:00, με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Guido Raimondi.

– Στις 10:00, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani.

– Στις 11:15, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Guy Verhofstad.

-Στις 13:00, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber.

– Στις 15:30, με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland.

– Στις 17:00, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image