15 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ: Θα ψηφίσουμε το κοινωνικό μέρισμα αλλά ο Τσίπρας… τα παίρνει από την μια τσέπη και τα επιστρέφει στην άλλη

«Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία για το κοινωνικό μέρισμα, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει προκειμένου να κρυφτεί από το σκάνδαλο Καμμένου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται, καθώς το βράδυ θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, ακολούθησε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και τελικά αποφασίσθηκε η ΝΔ να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο, αφού, όπως λένε στην οδό Πειραιώς, η ΝΔ στηρίζει οποιοδήποτε μέτρο ενίσχυσης των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως η ΝΔ θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει στην Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πει ναι επί της αρχής στην πρόταση της κυβέρνησης για την αναδιανομή του πλεονάσματος. Θέλουμε οτιδήποτε ελαφρύνει τους Έλληνες να συμβεί. Αφαιρέθηκαν από τις τσέπες των Ελλήνων περίπου 15 δισ. και ο πρωθυπουργός θέλει να επιστρέψει υπό μορφή φιλοδωρήματος στους Έλληνες. Το φιλοδώρημα αυτό δεν αντιμετωπίζει την φτώχεια και δεν δημιουργεί δουλειές. Έχουμε διαφορετική οπτική και αντίληψη αλλά θα τοποθετηθούμε θετικά».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως «ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη φορά λέει ψέματα στους Έλληνες» ενώ ασκείται κριτική για το γεγονός ότι, όπως λένε στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει.

«Ακόμη και τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. Το γραφείο Τύπου του κόμματος μάλιστα υπενθυμίζει τη θέση της ΝΔ για να αξιοποιηθεί το μέρισμα για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους.

«Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στη χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image