22 Οκτωβρίου 2018

ΝΔ: «Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές»

nd-espa-708_8_0Σε υψηλούς τόνους σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης στη Λαμία.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού ξεμπέρδεψε με «επιτυχία» με τα παλιά του αφηγήματα, ανακάλυψε ένα καινούργιο για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

«Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές» προσέθεσε και απαρίθμησε τι ξέχασε να πει ο πρωθυπουργός:

Ξέχασε σήμερα να πει ότι η πραγματική οικονομία στενάζει με υψηλούς φόρους που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και εκμηδενίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Ξέχασε να πει ότι με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια έχει δεσμεύσει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα.

Ξέχασε να πει ότι από το 2019 οι πολίτες θα υποστούν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Ξέχασε επίσης να πει ότι όλοι οι στόχοι για ανάπτυξη φέτος αναθεωρούνται προς το χειρότερο λόγω της ανικανότητας του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Ακόμα και τα λίγα δείγματα ανάπτυξης που υπάρχουν οφείλονται σε έργα και πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά πολέμησε λυσσαλέα» σημείωσε η ΝΔ και επανέλαβε το ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα: «Μπορεί να μας πει ένα μεγάλο έργο ή επένδυση στη χώρα που δεν είχε ξεκινήσει επί ημερών μας και την οποία το κόμμα του δεν είχε πολεμήσει. Ελληνικό; Cosco; Περιφερειακά αεροδρόμια; Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ;»

Ως υστερόγραφο η ΝΔ παρέθεσε ατάκα του πρωθυπουργού από την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha: «Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι «αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα». Ελπίζουμε να τον ενημέρωσαν ότι στη Λαμία κάθε άλλο παρά χαμογελαστά πρόσωπα διαδήλωναν εναντίον του. Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας και ο κ. Τσίπρας δε χάνει ευκαιρία να μας το υπενθυμίσει».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image