19 Ιανουαρίου 2019

Ο Αντώνης Γυφτόπουλος νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης

YQ4QywAfGFwCT0l0xMA7

Ο Αντώνης Γυφτόπουλος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης της Βίκυς Ευταξά στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, επιλέχτηκε από την κομματική ηγεσία, για να ηγηθεί του κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρίθηκε ότι έχει και την εμπειρία και τα προσόντα για να ανταποκριθεί επαρκώς στο συγκεκριμένο ρόλο.

Το βάρος που θα πέσει άλλωστε στους ώμους του κ. Γυφτόπουλου μόνο μικρό δε θα είναι, αφού οι εκλογές πλησιάζουν και η ανάγκη να είναι σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός είναι μεγάλη.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που πάντως είναι ανεπίσημες, τόσο από τοπικά στελέχη του κόμματος, όσο κι από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό αναφέρουν ως επικρατέστερο τον κ. Αντώνη Γυφτόπουλο για την κατάληψη της θέσης της απερχόμενης προέδρου, Βίκυς Ευταξά.

Ο κ. Γυφτόπουλος είναι 53 ετών, πατέρας δυο παιδιών και δικηγόρος στο επάγγελμα. Έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο, όμως δραστηριοποιήθηκε και έστησε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη. Τις ρίζες του δεν τις ξεχνά. Είναι άλλωστε πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης».

Ο κ. Γυφτόπουλος ήταν στο στενό πυρήνα της δημοτικής ομάδας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και εκλέχτηκε επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ για οχτώ χρόνια διατέλεσε αντιδήμαρχος (καθαριότητας – Μηχανολογίας και Πολιτισμού), αλλά και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, υπήρξε αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ και επί 16 χρόνια μέλος του δ.σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επίσης, υπηρέτησε ως μέλος την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη ΧΑΝΘ, τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στα Βαλκάνια ΑΕΡΟΠΟΣ και τη Μουσική Εταιρεία Μακεδονίας. Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και έγινε πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Τους τελευταίους μήνες, μετά τον ανασχηματισμό στη διοίκηση Τζιτζικώστα, είναι περιφερειακός σύμβουλος, ενώ για ένα διάστημα μετακινήθηκε στην Αθήνα.

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον του έκανε το καλύτερο δώρο…

Τα ονόματα που επίσης έπεσαν στο τραπέζι για τη θέση του προέδρου του ανώτερου τοπικού κομματικού οργάνου ήταν του Νίκου Ταχιάου, του Βασίλη Γάκη, του Πάρη Μπίλλια και του Τάσου Εμμανουηλίδη.

Πηγή: https://voria.gr/article/diikousa-epitropi-nd-thessalonikis-giftopoulos-sti-thesi-tis-eftaxaΠολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image