19 Απριλίου 2019

Ο Καραμανλής, ο συνταξιούχος και η προπαγάνδα των ΜΜΕ

Ημέρα μεγάλης χαράς για τους νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης η σημερινή αφού εκτός από τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, στην συμπρωτεύουσα βρίσκεται και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής έγινε δέκτης άλλη μια φορά της αγάπης και της εκτίμησης των πολιτών στο πρόσωπο του, με την επίσκεψη του ωστόσο να συνοδεύεται και από ένα απρόοπτο.

Στην είσοδο του εκλογικού κέντρου της ΝΔ ένας συνταξιούχος την είχε «στήσει» στον πρώην Πρωθυπουργό για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στη σύνταξη του.

«Μας ξεφτιλίσατε» είπε στον π. Πρωθυπουργό, προκαλώντας την οργή όλων των παρευρισκομένων που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν γιατί ο συνταξιούχος τα «βάζει» με τον Κώστα Καραμανλή – που δεν έκοψε ποτέ του καμία σύνταξη- αντί να τα βάλει με τους πραγματικούς υπεύθυνους με πρώτο και κύριο τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν μου φταίει ο Καραμανλής, μου φταίνε όλοι και δεν φωνάζω για μένα, φωνάζω για τα νέα τα παιδιά» είπε ο συμπαθής κατά τα άλλα συνταξιούχος, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση νέων ανθρώπων που βρισκόντουσαν στο σημείο.

«Αντί να τα βάζεις με τον Καραμανλή που δεν σου έκοψε καμία σύνταξη και αντίθετα προσπάθησε με νύχια και με δόντια να προλάβει τα δεινά που ζούμε, να τα βάλεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και με όσους τον ψήφισαν όταν έλεγε πως λεφτά υπάρχουν» του είπε ένας από αυτούς.

Ο συνταξιούχος ηρέμησε, δικαιολογήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του σε όσους του ζητούσαν εξηγήσεις, κατηγορώντας γενικά το πολιτικό σύστημα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στα χέρια του κρατούσε εκκαθαριστικά του ΙΚΑ για να δείξει τις μεγάλες περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στην σύνταξη του μετά το 2010 και είπε φυσικά πως ο Καραμανλής δεν του κοψε τίποτα, αλλά αυτόν βρήκε μπροστά του.

Την ευκαιρία φυσικά να αναδείξουν το συμβάν δεν έχασαν τα συστημικά ΜΜΕ – που αμείωτα πολεμούν τον Κώστα Καραμανλή – τα οποία και φιλοξενούν στις ηλεκτρονικές τους σελίδες ρεπορτάζ με τον συγκεκριμένο συνταξιούχο, χωρίς φυσικά να αναφέρονται στους εκατοντάδες πολίτες που περίμεναν καρτερικά για να δουν τον αγαπημένο τους Πρόεδρο από κοντά.

Τι μπορεί να μείνει από όλο αυτό;

Η ανάγκη να ξεφύγουν οι πολίτες από γενικεύσεις και να αποκτήσουν την ικανότητα να καταλογίζουν τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν.

Αυτή την ανάγκη επιχειρεί να καλύψει εξάλλου και η αυριανή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη στις 18:45 στο Θέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο» (www.vivliokaramanlis.gr), βιβλίο που περιέχει όλα όσα συνέβησαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και μετά με την ανάληψη της εξουσίας από το Γιώργο Παπανδρέου και την έναρξη του μνημονιακού δράματος στη χώρα μας.Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image