18 Νοεμβρίου 2018

Ο Κουφοντίνας επέστρεψε στη φυλακή, οι συντάξεις όμως θα μειωθούν ξανά & ο άνεργος θα παραμείνει άνεργος.

SOFIA_LOUKERI

Γράφει η Σοφία Λουκέρη*

Όταν δεν μπορείς να μοιράσεις άρτο, πρόσφερε θεάματα. Κάπως έτσι και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που έχει μειώσει στο ελάχιστο ακόμη και τα απαραίτητα από τις ζωές των Ελλήνων προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη σκέψη της κοινής γνώμης απασχολώντας την με ειδήσεις «πυροτεχνήματα» σε μια προσπάθεια να  κερδίσει χρόνο στην εξουσία που αποτελεί το μοναδικό τους μέλημα.

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι χάνουν οριστικά το ΕΚΑΣ, την ίδια ώρα που η ανεργία μαστίζει τους νέους Έλληνες με τους πιο τυχερούς να βρίσκουν εργασία για 394€ το μήνα και με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ για τον Οκτώβριο να καταγράφουν ρεκόρ στη μερική απασχόληση και στο ισοζύγιο απολύσεων που έφτασαν στο 62,26% και 100.000 αντίστοιχα, η κυβέρνηση στήνει show και αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για όλα αυτά που έχει προκαλέσει στην κοινωνία.

Μιλούν για δίκαιη ανάπτυξη, ενώ παραδέχονται οι ίδιοι σε δηλώσεις τους πως έλιωσαν εσκεμμένα την μεσαία τάξη μέσω της υπερφορολόγησης.

Ανάπτυξη όμως πώς; Μέσω της υπερφορολόγησης και της κήρυξης πολέμου σε κάθε επενδυτή που διανοήθηκε να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα; Τελευταία παραδείγματα που προκαλούν οργή η ανακοίνωση της Lamda Development που προειδοποιεί ότι με όλα τα νέα εμπόδια που εμφανίστηκαν μετά την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού τίθεται εν αμφιβόλω η επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και η απόφαση της Eldorado Gold να κλείσει ξανά το εργοστάσιο της στις Σκουριές. Αυτές οι δύο μόνο επενδύσεις, αν ακυρωθούν, θα προκαλέσουν σύμφωνα με εκτιμήσεις άμεση ζημία ύψους 11 δις€ αλλά και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων πολύτιμων θέσεων εργασίας.

Σε μια Ελλάδα που υποφέρει από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρώτη είδηση στις οθόνες μας είναι τη μία μέρα το show του Πρωθυπουργού με το 11χρονο προσφυγόπουλο Amir, την άλλη η ρίψη λάσπης στον ανεμιστήρα για μια νόμιμη επιχείρηση απλά και μόνο επειδή ανήκει στη σύζυγο του πολιτικού τους αντιπάλου και την επομένη η ανήκουστη απόφαση για τη χορήγηση άδειας σε έναν αμετανόητο αιμοδιψή τρομοκράτη, που βγήκε από τη φυλακή εκμεταλλευόμενος ένα νόμο (Παρασκευόπουλου) που έχει αφήσει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας άλλοι  3.000 καταδικασμένοι σκληροί κακοποιοί.

Συμπερασματικά πλέον έχει αποδειχθεί πως η κυβέρνηση βάσει κεντρικού σχεδιασμού κάθε 10 μέρες περίπου «πετάει» και ένα νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να στρέψει την προσοχή μακριά από ζητήματα που θα αναδείκνυαν τη δική τους ανικανότητα.

Η απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις επιβάλλεται να είναι ηχηρή και τεκμηριωμένη. Όσοι στηρίζουμε την Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν ανήκουν στην παράταξη, οφείλουμε να αντιληφθούμε πως αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή εξουσίας, προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να αναπνεύσει η χώρα.

Σοφία Λουκέρη είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Τμημα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής), Ελεύθερη Επαγγελματίας & Μέλος της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας (facebook profile / twitter )Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image