15 Ιουλίου 2018

ΑΔΩΝΙΣ: «Ο Τσίπρας έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει όλη τη «βρώμικη δουλειά»»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε απλώς το αυτονόητο. Ότι, το ζήτημα των εκλογών δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας γιατί ο πρόεδρος του κόμματος αντέδρασε στην προτροπή του Γερούν Ντάισλεμπλουμ για εκλογές το 2019.

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου «οι πολίτες τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών» ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «το Σύνταγμα υπερβαίνει τις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς εάν «το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές τη φέρνει αντιμέτωπη με τους θεσμούς και την κοινωνία» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς».

Αναφερόμενος στο «ο πρωθυπουργός έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων» ο κ. Γεωργιάδης προσυπογράφει λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει τις πλάτες των Ευρωπαίων γιατί τους κάνει όλη τη «βρώμικη δουλειά»».

Για τη στρατηγική της ΝΔ υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων, π.χ. Taxibeat, και το κατά πόσον αυτό μπορεί να την απομακρύνει από συγκεκριμένα target group π.χ. ταξιτζήδες, ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμά ότι «η ΝΔ έχει κρατήσει μια εξαιρετικά ισορροπημένη στάση» και προσθέτει ότι «ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εκφράζει την πλειοψηφία των ταξιτζήδων».

Για το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «το πλεόνασμα που θα πετύχουμε, φέτος, προέρχεται από την αιματηρή φορολογία και προκαλεί σοβαρά εμπόδια στην οικονομική μας δραστηριότητα» και προσθέτει: «Τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία η επίτευξη του στόχου 3,5% για την επόμενη χρονιά με ό, τι αυτό συνεπάγεται για νέα μέτρα στο μέλλον».

Τέλος, ερωτηθείς, για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την «αλλαγή φύλου» ο αντιπρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να επιλέξουν το φύλο στο οποίο αισθάνονται οι ίδιοι ότι ανήκουν» και σημειώνει ότι «αναλόγως της εξέλιξης της κοινοβουλευτικής συζήτησης η ΝΔ θα τοποθετηθεί στη λήξη της συνεδρίασης».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image