19 Απριλίου 2019

Οι υποψήφιοι πρόεδροι ΝΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

46583-img_20160403_141538854Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εσωκομματικές κάλπες στη Ν.Δ., που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 13 Μαΐου. Από αυτές θα αναδειχθούν οι πρόεδροι και τα μέλη των ΝΟΔΕ (Νομαρχιακές) και των ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις) καθώς και 1.000 σύνεδροι για το επικείμενο προεκλογικό τακτικό συνέδριο -εκτός απροόπτου- το φθινόπωρο. Οι εκλογές διεξάγονται απευθείας από την κομματική βάση και θεωρούνται από την Πειραιώς ιδιαίτερα σημαντικές, αφού διακύβευμά τους είναι ο πολιτικός εκσυγχρονισμός της παράταξης, που θα οδηγήσει και στην «αλλαγή της πορείας της χώρας».

Στην Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία της διαδικασίας και τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ενώ εκτιμούν ότι τα μέλη του κόμματος που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 150.000. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εν όψει των εκλογών, έχουν εγγραφεί περίπου 15.000 νέα μέλη στη Ν.Δ. και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ευρεία ανανέωση στα πρόσωπα που θα διοικήσουν τις τοπικές οργανώσεις, τουλάχιστον κατά 50%. Εμφαση, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δίνουν στον νέο κανονισμό των περιφερειακών οργανώσεων, ο οποίος ευελπιστούν ότι θα οδηγήσει σε αλλαγή εκ βάθρων του κομματικού μηχανισμού. Με τα νέα δεδομένα, λένε στην Πειραιώς, αποτυπώνεται η νέα φιλοσοφία της παράταξης, σε πνεύμα εξωστρέφειας των οργάνων του κόμματος, με ισχυροποίηση του ρόλου των μελών του και ενίσχυση της διαφάνειας.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ανώτατο όριο δύο θητειών για τους προέδρους των ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, καθιερώνεται σύνοδος προέδρων ΝΟΔΕ ανά εξάμηνο και σύνοδος προέδρων ΔΗΜΤΟ ανά έτος, καθιερώνεται αξιολόγηση του έργου τους, ενώ διευρύνεται το ασυμβίβαστο στα μέλη του κόμματος που κατέχουν θέσεις ή αξιώματα με εκτελεστικές αρμοδιότητες σε αυτοδιοικητικούς φορείς Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και σε γραμματείς, αναπληρωτές γραμματείς και άλλα στελέχη που έχουν οριστεί στα καθήκοντά τους με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19.00.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους προέδρους των 66 ΝΟΔΕ της χώρας.

ypopsifioi_proedroi_node_se_oli_tin_ellada

 Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image