19 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Τι θα κάνει στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης

Eν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η Ν.Δ. εντείνει τις καταγγελίες της για «νέα γενιά ψεμάτων» με «πρώτα και μεγάλα θύματα τους νέους ανθρώπους», ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να πορευτώ λέγοντας την αλήθεια». Και υπογραμμίζει τον προσωπικό του στόχο «να οικοδομήσει και πάλι την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική».

«Οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και δεν αντέχουν άλλα ψέματα», τόνισε σε συζήτηση που είχε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford. Στη διάρκειά της αναφέρθηκε και στους άξονες του σχεδίου της Ν.Δ. για έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς και στις προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών της νέας διακυβέρνησης, που αφορούν: Μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών, προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν «μήνυμα» στους επενδυτές.

«Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά. «Να εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε, «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη “μηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για:

*1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών.

*2. Ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις.

*3. Εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν “μήνυμα” στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια.

*4.Μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ώστε η χώρα να πάψει να εξάγει φοιτητές και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η Ν.Δ. άσκησε και διά του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια πολύ σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία, σημειώνοντας ότι αυτές τις ημέρες αποκαλύφθηκαν τα ψέματα του κ. Τσίπρα, καθώς «αρχές Μαΐου εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και τελικά καθιερώνει διπλές εξετάσεις, επιβαρύνοντας με πρόσθετα έξοδα και φροντιστήρια το κάθε νοικοκυριό».

«Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει “κονέ – ΣΥΡΙΖΑ” “μένει στην απέξω” και, στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός που φτιάχνει τη “γενιά των 360 ευρώ”. Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, ζώντας από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ενώ αναφέρθηκε και στην κομματικοποίηση του Δημοσίου:

«Επιστροφή των συνδικαλιστών στα Πειθαρχικά Συμβούλια, νέες στρατιές κομματικών μετακλητών πέρα και πάνω από τα όρια, νέες στρατιές συμβασιούχων που από 63.000 το 2014 σήμερα έχουν φτάσει τους 77.000, τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών, φορέων και θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία και χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, όπως αποτυπώνεται σε όλους τους διεθνείς δείκτες».

Η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος αφορά και στα μηνύματα ενδιαφέροντος για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα που επιχειρεί να στείλει ο πρωθυπουργός με τις πρόσφατες επισκέψεις του.

«Η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη κάθε σοβαρή προσπάθεια επενδυτική που γίνεται και αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για όποιον επενδυτή θέλει να έρθει στην Ελλάδα», τόνισε η τομεάρχης ανάπτυξης της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη. Στην Πειραιώς επισημαίνουν πως το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, η οποία «εκδικείται πάντα δημαγωγούς, αλαζόνες, λαϊκιστές», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης.Μενού
Responsive Menu Clicked Image