Πολιτική

Οικονόμου: Αριστοτεχνικά στημένη σκευωρία η υπόθεση Novartis

Σκευωρία, η οποία σε πρώτη φάση στήθηκε αριστοτεχνικά στη σύλληψη και στην εφαρμογή της, αλλά στη δεύτερη φάση της έγιναν πολλά λάθη, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο Βασίλης Οικονόμου με ραδιοφωνικές της δηλώσεις.

«Αυτά τα λάθη που έκανε η ομάδα που έστησε αυτή την υπόθεση αποκαλύπτουν και το πνεύμα και τα όρια της αδίστακτης πολιτικής που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση», σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Με τον βουλευτή επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρει πως το σκάνδαλο είναι δεδομένο από τη στιγμή που «υπάρχουν καταγγελίες για κακή χρήση και κακή εξέλιξη στην τιμολογιακή πολιτική», αλλά «από εκεί και μετά το ζήτημα είναι ποιος ευθύνεται». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η σκευωρία είναι στο να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα από συγκεκριμένο χώρο οι ευθύνες πάνω στο ζήτημα της Novartis».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση «προσπαθεί να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση της κάνοντας το αισχρό και φρικτό να ενοχοποιεί τους αντιπάλους και να προσπαθεί να τους χτυπήσει πολιτικά».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΔ για τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τζέφρι Πάιατ, στην οποία αναφέρεται πως για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο» και «δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται πως «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ως αντικείμενο έρευνας του FBI στις ΗΠΑ».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis στο εξωτερικό και ερωτηθείς εάν υπάρχει σκάνδαλο, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Ναι αλλά δεν ψάχνει καμία άλλη χώρα τους πολιτικούς. Είναι (η Ελλάδα) η μόνη χώρα που πάει να επενδύσει στο πολιτικό σκέλος. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό; Εξετάζεται σε 12 χώρες η υπόθεση Novartis. Σε καμία εκ των 12 υπολοίπων χωρών δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση. Πώς γίνεται να είναι μόνο στην Ελλάδα;».

Αναφερόμενους στους προστατευόμενους μάρτυρες, έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους», οι οποίοι «δεν λένε τίποτε, αλλά εικάζουν, πιστεύουν, θεωρούν».

Για τις παραιτήσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ανέφερε: «Χρειάστηκε η αποκάλυψη του Τύπου και η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γιγαντωμένο κύμα αντίδρασης των πολιτών για να κάνει ο κ. Τσίπρας αποδεκτή την παραίτηση του ενός και να ξηλώσει την άλλη».

Σχολίασε, μάλιστα, ότι ο ελληνικός λαός εξοργίστηκε διότι «μια πάμπλουτη κυρία και ένας πάμπλουτος κύριος, την ώρα που ο κόσμος χειμάζεται, την ώρα που κόβονται οι συντάξεις και τα επιδόματα, αυτοί ενώ έχουν σπίτι και στην Αθήνα, στη Γλυφάδα, χρησιμοποιούν τη διάταξη ενός νόμου για να πάρουν αυτό το πενιχρό ποσό σε σχέση με τα οικονομικά τους μεγέθη».

Τέλος, για την κατάργηση του προνομίου του ενοικίου στους εξωκοινοβουλετικούς υπουργούς, επισήμανε ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει αυτό το προνόμιο, αλλά με δημοσιονομικά κριτήρια.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική