22 Ιουλίου 2019

Όταν ένας ληστής εισβάλλει στο σπίτι σου…

diariktes-romaΓράφει η Σοφία Λουκέρη*

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σήμερα, όπου και αν κατοικούν, είναι ότι αισθάνονται ανασφαλείς και απροστάτευτοι. Όχι μόνο γιατί το επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και δια του αρμόδιου Υπουργού, έχει μία χαλαρή αντιμετώπιση της ίδιας της έννοιας της αστυνόμευσης. Το βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα. Κατάργηση της ομάδος ΔΕΛΤΑ. Λιγότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές. Ανοχή στους παρανόμους που κατακλύζουν τα Πανεπιστήμια. Ανοχή στους Ρουβίκωνες. Απόλυτη ανοχή στις φυλακές, όπου εξυφαίνεται, ένα μεγάλο κομμάτι του ποινικού εγκλήματος.

Απότελεσμα όλων αυτών των εσφαλμένων πολιτικών στα ζητήματα ασφάλειας δεν είναι άλλα από την συνεχή εμφάνιση όλο και περισσότερων αλλά και πιο βίαιων, αδίστακτων συμμοριών που κατ’ εξακολούθηση εισβάλλουν στα σπίτια των Ελλήνων και όχι μόνο τους ληστεύουν αλλά ακόμη και τους δολοφονούν.

Όλα αυτά με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να σταματήσουν. Δεν είναι τόσο ζήτημα πόρων, όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και ορθολογικής αναδιάταξης των δυνάμεων της αστυνομίας.  Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας να βάζει εμπόδια και να μην παρέχει μέσω πρωτοβουλιών της στην Ελληνική Αστυνομία τη δυνατότητα να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της.

Πέρα όμως από την ορθή αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας είναι απαραίτητο να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν συμπολίτες μας, νοικοκυραίοι Έλληνες, που βρίσκονται αντιμέτωποι εισβολέων στα ίδια τους τα σπίτια και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή η δική τους αλλά και της οικογένεια τους να μην έχουν την νομική κάλυψη να αντιδράσουν.

Από τη στιγμή που κάποιος εισβάλλει μέσα σε ένα σπίτι, ως κράτος πρέπει να κάνουμε σαφές πως αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι και αν του συμβεί. Τόσο απλά. Διότι σήμερα ο ληστής γνωρίζει πως το θύμα του θα διστάσει να αντιδράσει, ακόμη και αν έχει τη δυνατότητα, γιατί ξέρει πως την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει για εκείνον ένας δικαστικός γολγοθάς που περιλαμβάνει χειροπέδες, προσαγωγές & δικαστήρια. Το νομικό πλαίσιο για την νόμιμη άμυνα, ιδιαίτερα όταν αυτή συντελείται εντός της οικογενειακής εστίας εναντίον ενός ληστή δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ούτε αν ο εισβολέας οπλοφορεί, ούτε τις προθέσεις του, ούτε τίποτα τέτοιο. Εισβολέας σε οικογενειακή εστία πρέπει να σημαίνει για την Ελληνική Δικαιοσύνη εν δυνάμει δολοφόνος και πρέπει έτσι να αντιμετωπίζετε.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι ποινές για την εισβολή στα σπίτια των Ελλήνων. Να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι επίδοξοι ληστές πως εφόσον συλληφθούν – που αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν – θα οδηγηθούν στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια και πως δεν θα τους βοηθήσει να βγουν από εκεί κανένας νόμος (βλέπε νόμο Παρασκευόπουλου που έχει γεμίσει τις πόλεις μας καταδικασμένους δολοφόνους και ληστές).

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι βέβαιο ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και όλοι μας να αγωνιστούμε να συντελεστεί αυτό το συντομότερο δυνατόν.

*Η Σοφία Λουκέρη είναι εκδότρια της εφημερίδας «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ», Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Οδοντίατρος & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image