18 Απριλίου 2019

Πέφτει η κυβέρνηση;

5a9423bbcd3a186c8c49ba42.jpg«Βόρεια Μακεδονία», «Μακεδόνες, της Βόρειας Μακεδονίας», μετά από τόσους μήνες διαπραγματεύσεων στο σκοτάδι, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πριν λίγο στις οθόνες των Ελλήνων και ανακοίνωσε με διάγγελμα ότι «κατάφερε» να κλείσει τη συμφωνία σε αυτά τα ονόματα.

Αλήθεια, αναρωτιέται κανείς, θα μπορούσε να κάποιος ΈΛΛΗΝΑΣ Πρωθυπουργός να κλείσει χειρότερη συμφωνία; Ίσως θα μπορούσε. Να το έλεγε, Βόρεια Ελλάδα! Αν το σκεφτεί κανείς έτσι, ναι, έχει δίκιο ο Τσίπρας, τα καταφέραμε! Σώσαμε την ονομασία της Ελλάδας αλλά χάσαμε την «Μακεδονία». «Κερδάμε παντού σύντροφοι», να το γράψουμε και στα συριζαϊκά για να γίνει αντιληπτό από όλους.

Γιατί όμως έγινε όλο αυτό το φιάσκο; Εκ πρώτης όψεως θα πει κανείς το εύκολο: «Διαπραγματεύθηκε ο Αλέξης και όχι για 17 ώρες αλλά για ολόκληρους μήνες! Τι να περιμένεις;»

Αυτή όμως είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση της κατάστασης. Ακόμη και για τον Πρωθυπουργό μας, τέτοιο #fail (που λένε και οι Αμερικάνοι φίλοι του) είναι εξωφρενικό!

Μια άλλη άλλη ανάλυση τώρα, μας δείχνει, πως ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε πως δεν μπορεί άλλο. Ούτε να διαπραγματεύεται, ούτε να κυβερνάει αυτή τη χώρα και η απόφαση του για την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου μάλλον είναι ήδη ειλημμένη.

Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θερμές…

 Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image