23 Οκτωβρίου 2017

Πολίτες μαζεύουν υπογραφές στο διαδίκτυο για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

flag708.jpg?itok=z2aw4HAB

Με τις διαπραγματεύσεις να ισορροπούν σε μια λεπτή γραμμή και την ιδέα του δημοψηψίσματος να παραμένει στο τραπέζι, στο διαδίκτυο άρχισε η συλλογή υπογραφών από πολίτες υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Το ψήφισμα ανέβηκε στο διαδίκτυο με τη γνωστή μορφή συλλογής υπογραφών avaaz και με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε και στο ευρώ». Αναφέρεται χαρακτηριστικά

 «Γιατί είναι σημαντικό;
Είμαστε μία ομάδα πολιτών που εκπροσωπούμε την «αποστομωμένη» πλειοψηφία και θέλουμε να αντιδράσουμε στην συνεχή προσπάθεια όσων δηλητηριάζουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους μας.

Δεν θέλουμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον καταιγισμό προπαγάνδας, ψευδολογίας και κατασυκοφάντησης των δεσμών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΙΑΤΙ ΤO ΚΑΝΟΥΜΕ Οι δεσμοί μας με την Ε.Ε. είναι πρωτίστως πολιτισμικοί. Δεν έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε οργανωμένα καθώς δεν είμαστε πολιτικό κόμμα. Η κίνησή μας είναι αυθόρμητη και ενωθήκαμε προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε.

Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με ειρήνη και προκοπή.

Προς το παρόν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Είμαστε ανοιχτοί στη συμμετοχή όσων αισθάνονται προσβολή, ανασφάλεια και φόβο από τις διαρκείς, αντιφατικές και ανεύθυνες ενέργειες υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. »

Την κίνηση αυτή στηρίζει η ιστοσελίδα  www.flytheflag.eu που μεταξύ άλλων καλεί τους Ελληνες να υψώσουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα μπαλκόνια τους στις 9 Μάη. Μάλιστα απευθύνει και ένα ευρύτερο κάλεσμα συντονισμού για τη συγκεκριμένη μέρα: «Ανέβασε βίντεο στο facebook μαζί με την σημαία, προσκάλεσε τρείς φίλους η φίλες να κάνουν το ίδιο – ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ tag τους ίδιους και πρόσθεσε το hashtag #flytheflag – για να το δούνε και να το δούμε».

Το ψήφισμα και η συλλογή υπογραφών γίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο https://secure.avaaz.org/el/petition/Alexi_Tsipra_Prothypoyrgo_tis_Ellad…Ελλάδα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image