10 Δεκεμβρίου 2018

Πολιτικοί και κοινωνικοί εμπαιγμοί made by SYRIZA

Περάσαμε ακόμη ένα καλοκαίρι κατά το οποίο δεν έλειπε αυτό που μας έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία δυόμισι χρόνια: Οι εμπαιγμοί σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό και πολιτικό, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Γράφει ο Χάρης Τσούλας

Τα ερεθίσματα ήταν πολλά και σε καθημερινή βάση, όμως για την οικονομία της συζήτησης θα εστιάσω σε συγκεκριμένα: Τις πυρκαγιές, την Παιδεία και τα διάφορα ζητήματα ιστορικής και ιδεολογικής φύσης.

Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές ότι και να πούμε είναι λίγο. Μεγάλες φωτιές μαίνονταν στον Κάλαμο και γενικά στην Βορειοανατολική Αττική για τρεις ημέρες! Την τέταρτη μόλις μέρα εδέησε-μετά από παρατεταμένο χρόνο απουσίας- να εμφανιστεί η «αρμόδια» Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου στις τηλεοπτικές κάμερες, επιδιδόμενη σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό show κάνοντας υποδείξεις για το τι πρέπει να γράφουν ή να μην γράφουν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Εκτός αυτού είχαμε συνέχεια στο show, καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μετά την από αέρος επιθεώρηση των περιοχών που επλήγησαν δήλωσε περιχαρής πως “κάηκαν μόλις 15 χιλιάδες στρέματα, πολύ λιγότερα σε σχέση με το 2009”! Σαν να μην αποτελεί απώλεια έστω και ένα στρέμμα καμμένης γης… Όμως το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως την ίδια ακριβώς ημέρα, τον Πρωθυπουργό τον διέψευσε το ίδιο το Εθνικο Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέροντας καταστροφή που έφτασε στο επίπεδο άνω των 26.000 στρεμμάτων. Μπορεί εύκολα καθένας να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Πάμε και στο πεδίο της πολύπαθης Παιδείας: Εδώ και λίγους μήνες ο «αρμόδιος» Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε αναφερθεί στην πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις ως σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προτείνοντας παράλληλα ως κριτήριο τον βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου. Σχετικά σύντομα αναδιπλώθηκε, υποστηρίζοντας πως “δεν έχει αποφασιστεί κάτι για την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων”. Εν συνεχεία πρότεινε την αντικατάσταση των πανελληνίων από περιφερειακές εξετάσεις, μετά από λίγο την διεξαγωγή διπλών πανελληνίων εξετάσεων (!) (προαιρετικές Ιανουαρίου – Ιουνίου) για να καταλήξει πριν λίγες μέρες στην άποψη πως οι πανελλήνιες του Ιανουαρίου θα είναι προαιρετικές και θα αποτελούν μπόνους για τις “υποχρεωτικές” του Ιουνίου!

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι απλά δεν κινείται οργανωμένα, αλλά λαμβάνει πρόχειρες αποφάσεις, καθόλα αντιπαιδαγωγικές, βασισμένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί πολιτικό κέρδος για την Κυβέρνηση προς άγρα ψήφων. Αδιαφορώντας για την εκπαίδευση στην ουσία της, παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Κλείνουμε με το ιδεολογικό κομμάτι. Στο τελευταίο μέρος του καλοκαιριού είχαμε δύο κυβερνητικά “χτυπήματα” ως προς αυτό: Σε πρώτη φάση την άρνηση συμμετοχής της ελληνικής κυβερνησης στο συνέδριο που διεξήχθη στην Εσθονία για “τα εγκλήματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού” υπό την αιγίδα της Ε.Ε , με χρήση φτηνών δικαιολογιών, ακόμη και αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων! Μια συζήτηση επί ενός υπαρκτού ζητήματος, που κυριάρχησε για μέρες στην ατζέντα της επικαιρότητας με πλήθος απόψεων, χρησιμοποιούμενη όμως -κατά την άποψη μου- από τους κυβερνώντες εν πολλοίς για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας (ΕΝΦΙΑ, καταβολές ΔΟΥ και γενικά ύφεση της οικονομίας).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είδαμε και τον εξαφανισμένο -στα σημαντικά γεγονότα- Πρωθυπουργό της χώρας να αρθρογραφεί σε γνωστή εφημερίδα για τον Ανδρέα Παπανδρέου! Προφανής η προσπάθεια να συγκρατήσει στο κόμμα του το ακροατήριο του παλιού – βαθέως ΠΑΣΟΚ από την μια πλευρά, σαφής η εμμονική προσκόλληση του κ. Τσίπρα στο παρελθόν από την άλλη. Οι συγκρίσεις είναι μοιραίες, ειδικά όταν πριν λίγες μέρες έχει προηγηθεί άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναφέρεται στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και στο πως εκείνος οραματίζεται την χώρα μπροστά, στο μέλλον!

Όλα τα παραπάνω μας καταδεικνύουν το εμφανές: Πως μας κυβερνά ένας εσμός, αυτός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών παρά μόνο για την διατήρηση του στην εξουσία με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο, με ψέματα και με εμπαιγμούς ακόμα και απέναντι στους ίδιους τους τους ψηφοφόρους. Η πολιτική αλλαγή και απαλλαγή από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επιβεβλημένη και θα φέρει την Ελλάδα στην κατεύθυνση της ορθής πορείας, με ουσιαστική πολιτική και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image