14 Δεκεμβρίου 2018

Πρέσβης ΗΠΑ σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς

ab67345d97654676920455f0ae1394c6Απαντά τα ανοιχτά ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ.

«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», σημείωσε ο κ. Πάιατ, εστιάζοντας στην υπόθεση Novartis, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρέσβη των ΗΠΑ να θέτουν επί τάπητος τις εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, καθώς και την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα, καθώς αναδείχθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ. Στο μενού του τετ α τετ βρέθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Σμιθ συζήτησαν τις εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ενημερώνει Δημοκρατίας τη Βρετανίδα πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image