25 Απριλίου 2019

Πριν το άδειασμα Κουβέλη ο Καμμένος είχε κάνει «κωλοτούμπα»

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ο Πάνος Καμμένος έχουν τη δίκη τους ιστορία. Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο πρώτος (και μοναδικός) που χαρακτήρισε τους Μητρετώδη-Κούκλατζη ομήρους των Τούρκων, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο είχε πει ότι ο ίδιος ο Ερντογάν βρισκόταν πίσω από προσχεδιασμένο σχέδιο για την απαγωγή τους εκείνο το ξημέρωμα της 1ης Μαρτίου.

Στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μαζί του. Ασχολήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Φώτης Κουβέλης, που στο διάστημα των 167 ημερών της άδικης φυλάκισης των δύο αξιωματικών στην Αδριανοπούπολη έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Η έννοια της ομηρείας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Έχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις» είχε τονίσει στις 31 Μαρτίου στα Νέα.

Στη δεύτερη περίπτωση ανέλαβε και πάλι ο Φώτης Κουβέλης το «άδειασμα». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο Ερντογάν για την απαγωγή των δύο αξιωματικών.

Βέβαια ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φρόντισε να κάνει κάποιου είδους «κωλοτούμπα» στην υπόθεση. Την ημέρα της επιστροφής των δύο στην Ελλάδα τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του και τον κάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Επιπλέον, στο αεροδρόμιο όπου υποδέχθηκε τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε την ελπίδα να ξημερώσει μια νέα μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος των δύο λαών μας» είπε, μεταξύ άλλων.

Τα περί ομηρείας ή προσχεδιασμένης απαγωγής ξεχάστηκαν. Και στην κυβέρνηση ανακουφίστηκαν που δεν υπήρξε νέα «βόμβα».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image