15 Ιουλίου 2019

Σάλος από την αποκάλυψη για το βόλεμα της Ράνιας Αντωνοπούλου

Σάλο και εκτεταμένη δημοσιότητα προκάλεσε η αποκάλυψη για το βόλεμα της τέως υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου στον ΟΟΣΑ, λίγους μόλις μήνες μετά την παραίτησή της από το υπουργείο Εργασίας, επειδή έπαιρνε επίδομα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ το μήνα για να μένει στο Κολωνάκι. Μαζί της παραιτήθηκε και ο τότε υπουργός Οικονομίας (σύζυγός της) Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το θέμα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία του από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Καμία αναφορά στην Αυγή ή την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Διορισμός εις τους Παρισίους» γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα και τονίζει: «Εκείνο που δεν μάθαμε ποτέ είναι αν η κυρία επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο ως ‘αχρεωστήτως καταβληθέντα’ τα επιδόματα των 24 και πλέον μηνών που είχε εισπράξει. Και ευκαιρίας δοθείσης, παρακαλώ τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο να μας το διευκρινίσει σχετικά. Διότι αν δεν τα επέστρεψε, πώς είναι δυνατόν να εγκρίνονται 13,5 χιλιάδες ευρώ έξοδα για τη μεταφορά τής οικοσκευής της στο Παρίσι;»

Η κυβέρνηση επέλεξε την κ. Αντωνοπούλου, για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ.

Η κ. Αντωνοπούλου θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΑΣΑ, Γεώργιο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει και αυτός, σύμφωνα με αντίστοιχη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, το ποσό των 4.740 ευρώ για την μετεγκατάστασή του από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΑΣΑ στο Παρίσι.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image