19 Ιανουαρίου 2019

Συνεργάτες Σαμαρά σε Νίκο Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τις ημερομηνίες και τις «Μακεδονίες»

samaras-anagnostoy-708«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις «Μακεδονίες» και τη γραμμή του» σχολιάζουν κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και τα όσα υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε υπογράψει έγγραφο με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ. Διερωτώνται αν στον ΣΥΡΙΖΑ «τους έχει τυφλώσει η ψύχωσή τους για τον κ. Σαμαρά».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία μπερδεύονται. Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει «πολύ άκαμπτος» και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Προσθέτουν: Τώρα άρχισαν να τον κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο: ότι δήθεν «παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας» στα Σκόπια, πριν καν υπάρξουν ως ανεξάρτητο κράτος» τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στις 2 Δεκέμβριου του 1991.
Όπως λένε, «τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ προσθέτουν πως «τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωρισθούν με το όνομα της Μακεδονίας!

»Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις «Μακεδονίες» και τη γραμμή του! Που έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε και τους φταίει ο Σαμαράς. Που δεν άλλαξε ποτέ» τονίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού καταλήγοντας πως «κάνεις ποτέ δεν επικαλέστηκε τις δεκάδες τέτοιες συμφωνίες πριν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Είναι συνένοχοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους έχει τυφλώσει η ψύχωσή τους με τον Αντώνη Σαμαρά;» διερωτώνται.

Τι είχε πει ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς είχε μιλήσει για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image