19 Οκτωβρίου 2018

Συνέδριο «προσωπικοτήτων» ετοιμάζει η ΝΔ

«Οι Ελληνες αξίζουµε καλύτερα» θα είναι το κεντρικό σύνθηµα της Ν.∆. στο επικείµενο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, που θα πραγµατοποιηθεί στα µέσα ∆εκεµβρίου στον χώρο της Expo Athens. Το ίδιο σύνθηµα είχε κυριαρχήσει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, µε τους «γαλάζιους» επιτελείς να το επαναφέρουν στην επικαιρότητα, θεωρώντας πως όχι µόνο κάνει «γκελ» επικοινωνιακά, αλλά και περικλείει το κεντρικό νόηµα του προγράµµατος διακυβέρνησης της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, οι βασικοί άξονες του οποίου θα παρουσιαστούν στη διάρκεια των εργασιών.

Την ίδια ώρα, στην Πειραιώς επεξεργάζονται και µια λίστα από γνωστά ονόµατα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, η εµφάνιση των οποίων θα συµβολίζει το νέο προφίλ που έχει δοθεί στο κόµµα κατά το διάστηµα της προεδρίας του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πέραν αυτών που προέρχονται από τα στενά όρια της πολιτικής, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει και ουκ ολίγες περιπτώσεις προσώπων από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισµού, της διανόησης, της επιστήµης, καθώς και της αγοράς. Σε ό,τι αφορά το εγχώριο τοπίο, µεταξύ άλλων έχουν γίνει εισηγήσεις στους κόλπους της οργανωτικής επιτροπής να προσκληθούν ο διανοούµενος Στέλιος Ράµφος, ο νοµπελίστας οικονοµολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά., ενώ, όπως λένε µεγαλοσχήµονες της Πειραιώς, οι εκπλήξεις στο εν λόγω µέτωπο, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό, θα δηµιουργήσουν ιδιαίτερη αίσθηση.

Από κει και πέρα, στο στρατηγείο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δίνουν µεγάλη βαρύτητα στο σκηνικό µπροστά από το οποίο θα µιλήσει ο αρχηγός της Ν.∆. και οι υπόλοιποι σύνεδροι και προσκεκληµένοι (το οποίο θα είναι ιδιαίτερα µοντέρνο, όπως µαθαίνουµε), καθώς και στον τρόπο µε τον οποίο θα παρουσιαστούν τα συµπεράσµατα των προσυνεδρίων, τα οποία θα αποτελέσουν και την πρώτη ύλη των workshops που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες, στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι οι παράλληλες δράσεις που θα «τρέξουν» κατά την κορυφαία εσωκοµµατική διαδικασία να παραπέµπουν στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και να µην περνούν απαρατήρητες, όπως συνέβαινε κατά κανόνα στο παρελθόν.Μενού
Responsive Menu Clicked Image