26 Απριλίου 2019

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Φαντάζεστε να είχαν πιάσει εμένα στο Λονδίνο σε ρουλέτα; -Τεράστια υποκρισία από τους κυβερνώντες»

Για την επένδυση στο Ελληνικό μίλησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θεωρεί ότι με τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, η Ελλάδα στέλνει το λάθος μήνυμα στους επενδυτές. Ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ακόμα ότι τα αρχαία είναι απλώς δικαιολογία των αρχαιολόγων είναι εναντίον των επενδύσεων:

«Από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ήταν μαζί με τον δήμαρχο ελληνικού ο οποίος είχε δεθεί στα κάγκελα, δηλώνοντας πως το ελληνικό είναι η ψυχή μας και δεν θα το παραδώσουμε ποτέ , στον κ. Τσίπρα του σήμερα που πανηγυρίζει γιατί θα επισπεύσει την επένδυση» σημείωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας έβαλε μυαλό αλλά όχι και μπράβο σε μία κυβέρνηση που απλά «τρέχει» τις επενδύσεις που ξεκίνησαν από περασμένες κυβερνήσεις. Επιτήρηση για αρχαία υπάρχει με το υπάρχον και ισχύον νομικό πλαίσιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να δω ποιο κομμάτι της επένδυσης έχει κηρυχθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τα χρονοδιαγράμματα της επένδυσης. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι πως στέλνουμε πλέον ανοιχτά σήμα στο εξωτερικό πως όποιος κάνει επένδυση στην Ελλάδα «μπλέκει». Αν δεν προσελκύσουμε 200 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια η οικονομία μας θα μαραζώσει οριστικά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει στην Ελλάδα περίπτωση να κάνεις μεγάλο έργο χωρίς να βρεις αρχαία. Εάν η ιδέα είναι αν αυτή η χώρα δεν έχουμε αρχαία δεν χτίζουμε τίποτα τότε η χώρα θα μείνει έρημη. Το πρόβλημα είναι ότι οι αρχαιολόγοι που εμφανίζονται σήμερα έχουν ως πρόσχημα τα αρχαία και απλά βάλλουν μέσω της δικαιολογίας κατά των επενδύσεων».

Αναφορικά με τον κ. Καμμένο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «φαντάζεστε να είχαν πιάσει εμένα στο Λονδίνο σε ρουλέτα; Εδώ έχουμε μία τεράστια υποκρισία. Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση συνέβαινε αυτό ο υπουργός θα είχε παραιτηθεί πριν γυρίσει στη χώρα. Για να κρατήσουν την εξουσία οι κυβερνώντες «καταπίνουν» τη ρουλέτα».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα συγγράμματα των Πανεπιστημίων και τόνισε: «ενώ εμφανίζουν τεράστια πλεονάσματα δεν πληρώνουν τα εργαλεία των φοιτητών. Τα θύματα της όλης κατάστασης είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο και έπρεπε να φτάσουν οι εκδότες στο απροχώρητο για να γίνουν τα δεδομένα».Μενού
Responsive Menu Clicked Image