22 Ιανουαρίου 2019

Το μήνυμα Μητσοτάκη για κυβέρνηση ΝΔ και εκλογικές λίστες

Αλυσιδωτές εκρήξεις προκάλεσε στους κόλπους της λεγόμενης παλαιάς φρουράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» περί απόφασής του να μη συμπεριλάβει κανένα μέλος της οικογένειάς του σε μια μελλοντική κυβέρνηση, με βασικό άξονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βλέπετε, με δεδομένο ότι ο αρχηγός της «γαλάζιας» παράταξης έδειχνε ξεκάθαρα στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν την τοποθέτησή του αυτή αυτό ως ένα… γενικότερο μήνυμα προς το σύνολο κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ, οι φιγούρες των οποίων είχαν ταυτιστεί απόλυτα με τη νεοδημοκρατική καθημερινότητα εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, έλεγαν χαρακτηριστικά πως η σχετική αναφορά δεν είχε να κάνει μόνο με το κυβερνητικό σχήμα που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα, αλλά και πιθανώς (για συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντως επ’ ουδενί για την κυρία Μπακογιάννη) τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των επόμενων εθνικών εκλογών.
Άλλωστε, μπορεί το «γαλάζιο» καταστατικό να διασφαλίζει σαφώς το δικαίωμα των εν ενεργεία βουλευτών να διεκδικήσουν εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή, ωστόσο τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους έχουν… ζώσει τα φίδια. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να… κοπεί κανείς. Κι όχι κατ’ ανάγκην επώδυνοι» σχολιάζουν με νόημα οι καλά γνωρίζοντες τα μυστικά της Πειραιώς… Θα επανέλθουμε σύντομα με ονόματα και διευθύνσεις…

*Δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017Μενού
Responsive Menu Clicked Image