20 Ιουνίου 2018

Το παρασκήνιο της προσωρινής διαγραφής Χατζελένη – Τι θα γίνει με την Β1 ΝΟΔΕ

Ερωτηματικά, εντάσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της νέας Δημοκρατίας με την οποία ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιάννη Πλακιωτάκη Δημήτρης Χατζελένης διαγράφηκε ξαφνικά για ένα μήνα από τη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση διαγραφής ήρθε μετά από εισήγηση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη με το αιτιολογικό της μη έντονης δραστηριότητας της Β1 ΝΟΔΕ της οποίας ο κύριος Χατζελένης διετέλεσε πρόεδρος για 3 θητείες. Ο κύριος Χατζελένης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους και ενεργούς Προέδρους της μεγαλύτερης νομαρχιακής & ιδιαίτερα αγαπητός στην βάση της παράταξης.

Από την πλευρά της η Πειραιώς προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από την διαγραφή Χατζελένη αφού όπως λένε στένοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του κυρίου Χατζελένη και το μέτρο της διαγραφής είναι προσωρινό αφού έχει ισχύ για ένα μήνα. Από την άλλη βέβαια η διαγραφή έστω και προσωρινή έχει μόνιμα αποτελέσματα αφού ο κύριος Χατζηελένης αυτόματα με την διαγραφή του έχασε το προεδρείο της Β2 ΝΟΔΕ η οποία τώρα βρίσκεται σε πορεία νέων εκλογών στις οποίες ο ίδιος δεν θα μπορεί να είναι πλέον υποψήφιος αφού έχει συμπληρώσει το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις αυτό που ακούγεται όλο και πιο έντονα είναι πως πίσω από την διαγραφή Χατζελένη κρύβεται ένα οργανωμένο σχέδιο χαλιναγωγήσης της Β Αθηνων , της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Χατζελένης ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει την υποψηφιότητά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το βουλευτικό αξίωμα όταν εκείνος είχε αποφασίσει να αφήσει την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα και να ασχοληθεί με την πολιτική.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image