26 Απριλίου 2019

Τροπολογία από τη ΝΔ για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ. Η τροπολογία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας -μεταξύ άλλων- τη χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες, και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί «ότι η γενικευμένη ανομία στη χώρα συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της» και να καταργήσει τον νόμο.

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Καθιστά ελαστικότερη τη χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στη χώρα συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της.
Αν δεν κατανοεί η κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του».Μενού
Responsive Menu Clicked Image