22 Ιανουαρίου 2019

Τζαβάρας: Δούλεψε το κυβερνητικό μαγειρείο στην υπόθεση Novartis

Για «κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς την ανάκληση της απόφασης που τους έχει καταστήσει προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να είναι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», τόνισε.

Όπως εξήγησε, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες ως «δημοσίου συμφέροντος» βάσει του νόμου πρέπει να μην έχουν εμπλοκή στην ερευνώμενη υπόθεση και να μην επιδιώκουν ίδιον όφελος.

«Ο κ. Πολάκης έχει αποκαλύψει ότι οι τρεις ήταν υπάλληλοι της Novartis, εμπλεκόμενοι στις παράνομες δραστηριότητές της λόγω παράνομου πλουτισμούς και επίσης πιέστηκαν και ‘κελάηδησαν’. Πρέπει να κληθεί ο Πολάκης στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης να μας πει κάτω από ποιες συνθήκες τα τρία αυτά πρόσωπα δεν έχουν αντιμετωπίσει ποινική δίωξη μέχρι σήμερα.»

Υπενθύμισε ότι στις ΗΠΑ ο μάρτυρας προστασίας έχει ασυλία και είναι συνεργός στην πράξη που ερευνάται. «Στην Ελλάδα αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει, ο μάρτυρας προστατεύεται μόνο από την εκδίκηση και τον εκφοβισμό από δράστες και τους οικείους του».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image