22 Ιανουαρίου 2019

Ύπουλη και αντισυνταγματική απόπειρα υφαρπαγής ψήφου καταγγέλλει η ΝΔ

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας άρχισε η συζήτηση του πορίσματος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Με την έναρξη της διαδικασίας η οποία αναμένεται μαραθώνια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι και οι δέκα κάλπες είναι εκτός Κανονισμού της Βουλής αλλά και η αιτιολόγηση στο ΟΧΙ (λόγω αναρμοδιότητας) είναι αντισυνταγματική .

«Ο Κανονισμός λέει ότι  ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε καταγγελόμενη πράξη ή παράλειψη.

Εδώ δεν καταγγέλεται καμία πράξη ή καμία παράλειψη» είπε αρχικά ο κ. Δένδιας ζητώντας μία και μόνο κάλπη.

Η ένσταση ήταν ακόμα εντονότερη για το ψηφοδέλτιο με τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με την αιτιολόγηση «ΟΧΙ λόγω αναρμοδιότητας» φαλκιδεύει απολύτως και εκ του πονηρού το δικαίωμα των βουλευτών να έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και προσπαθεί ύπουλα να υφαρπάξει το ΟΧΙ τους.
«Το ΟΧΙ αυτό είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύει η συνολική μειοψηφία. Το «ΟΧΙ» το δικό μας είναι «ΟΧΙ» λόγω ουσιαστικού λογου. Για εμάς δεν υφίσταται κανένα αδίκημα γι’ αυτό λέμε ΟΧΙ. Δεν λέμε ΟΧΙ με την  αιτιολογηση του «ΟΧΙ» όπως εσείς προσπαθείτε να υφαρπάξετε» είπε ο κ. Δένδιας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ μίλησε για απίστευτη ανοησία της πλειοψηφίας η οποία θα καταγραφεί στον κατάλογο γελοιγοραφιών πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Προαναγγέλλοντας την αποχώρηση της Ν.Δ από την ψηφοφορία ο κ. Δένδιας κατέληξε λέγοντας ότι η Ν.Δ δεν θα τοποθετηθεί σε ψηφοφορία με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

 Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image