19 Φεβρουαρίου 2020

Η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον Έλληνα ναυτικό

nea-dimokratia-nd-sima-logotupo-grafeia-peiraios-1-638x360Κάθετη είναι η αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας 27.000 ναυτικών.

Οι ναυτικοί πραγματοποιούν από σήμερα, Παρασκευή, 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της φορολόγησης τους, που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της Κυβέρνησής του συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους ναυτικούς μας. Παρά τις κούφιες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, προχωρούν σε μία ακόμη αλόγιστη αύξηση της φορολογίας τους.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την ιδιομορφία και τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος, δίνει τη χαριστική βολή στους ανθρώπους της θάλασσας, αυξάνοντας την φορολογία τους στο 45%.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησής του, παραβλέπουν το γεγονός ότι, με την υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων, θα προκαλέσουν ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Ναυτιλίας και, τελικά, στον αφελληνισμού των πληρωμάτων της.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί απαράδεκτη την υπερφορολόγηση των Ελλήνων ναυτικών, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία των ναυτικών επιδοτείται από το ίδιο το Κράτος ή είναι πολύ μικρή.

Οι κινήσεις αυτές, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε για τον Έλληνα ναυτικό και τη Ναυτιλία μας.Οικονομία