Ελλάδα

Μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν την λειτουργία τα σχολεία στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών λόγω παγετού

Στις 9:15 το πρωί ξεκινούν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του πάγου που έχει δημιουργηθεί.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας είναι στους -5, ενώ στις πιο ορεινές κοινότητες άγγιξε τους -7 βαθμούς κελσίου.

Φλώρινα: Σε επιφυλακή τα αποχιονιστικά και οι αλατιέρες
Η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους πέρα από κάποιες πτώσης δέντρων και κλαδιών κατά τη διάρκεια της έντονης και σφοδρής χιονόπτωσης του Σαββάτου και παρά το βάρος του χιονιού δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή.

Επιπλέον το βράδυ του Σάββατο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βοηθήσει επισκέπτες στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου, των οποίων τα οχήματα δεν φορούσαν χειμερινά ελαστικά και δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και δημιουργούνται στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα