28 Μαΐου 2020

Πέτσας: Πιθανότατα θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τετ α τετ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η συνάντηση -εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί- θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Συναντήσεις με πολλούς αρχηγούς κρατών στη Νέα Υόρκη
Σημειώνεται ότι κατά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Αγκυρας στην Κύπρο, η οποία δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει επίσης το ενδεχόμενο ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.Πολιτική