Ελλάδα

Χωρίς το ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα -Γιατί άλλαξε η απόφαση για τη συμμετοχή του

Χωρίς το ιππικό θα πραγματοποιηθεί τελικά η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή πρόβα, που τράβηξε τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στο Σύνταγμα.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν πως, «λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους ασφαλείας, η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθόσον κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων. Η εκπαίδευση της Ίλης θα συνεχιστεί κανονικά».

Για πρώτη φορά τα τεθωρακισμένα Marder και τα μαχητικά F-16 Viper
Στο μεταξύ, με τη γενική δοκιμαστική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι και την οποία παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ποιοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Στην παρέλαση, θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά θα γίνει διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα