SelectedΠολιτική

Αβραμόπουλος: Ιστορικά αδιανόητη και επικίνδυνη κάθε σκέψη για έξοδο της χώρας από την ΕΕ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Ιστορικά αδιανόητη και επικίνδυνη χαρακτήρισε κάθε σκέψη ή πολιτική που θέτει την Ελλάδα εκτός ευρωπαικής ασφάλειας ο Επίτροπος της χώρας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Με μία ομιλία με έντονα πολιτικό χαρακτήρα που μπορεί να εκληφθεί και ως “παρόν”στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλη από την “ Ελλάδα στην Ευρώπη με το λαό της ενωμένο και απηλλαγμένη από ιδεοληψίες, φοβίες και προκαταλήψεις”.

Μιλώντας στο συνέδριο που το πρωί είχε μιλήσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ο κ. Αβραμόπουλος κινήθηκε σε διαφορετικό πλαίσιο προτάσσοντας την ανάγκη της διασφάλισης της ευρωαπαικής πορείας της χώρας συνδυασμό με την εθνική ενότητα: “Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια, η εγγύηση της πολιτικής και κοινωνικής μας σταθερότητας, της ευημερίας και της προοπτικής μας. Παρά τα όσα ακούγονται, εκεί πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι. Γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή, θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου και θα οδηγούσε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε μεγάλες περιπέτειες, στην οπισθοδρόμηση και στην επανάληψη δραματικών ιστορικών εμπειριών”. Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να αντιληφθεί και να υπηρετήσει την υπόθεση της εθνικής συνεννόησης “υποστέλλοντας τη σημαία της κομματοκρατίας και ανεβάζοντας ψηλά τη σημαία της εθνικής ενότητας και της εθνικής ευθύνης”

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “ Ευρώπη δεν είναι απέναντί μας. Η πατρίδα μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη μονάχα μέσα στους κόλπους της. Ήταν ιστορική επιλογή να είναι η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήταν ιστορικό λάθος εάν ακυρωνόταν, με δικιά μας ευθύνη, αυτή η εθνική επιλογή”.

Ααναφέρθηκε και στην συγκυρία των ημέρων λέγοντας ότι “αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς το διακύβευμα, δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών συντάξεων ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Βεβαίως και είναι σημαντικά θέματα αυτά. Πάνω απ΄όλα όμως, το διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης. Γιατί αυτό το περιβάλλον είναι που θα επηρεάσει καθοριστικά και τους μισθούς, και τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις. Απάντηση στην οξεία κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι μία και μόνο μία. Ενωμένοι, όπως είπα στην αρχή, πέρα και πάνω από το κομματικό συμφέρον, να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές τομές με το παρελθόν, σε τομές που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη, που θα αναδιοργανώσουν το κράτος, θα ενισχύσουν τους θεσμούς, θα δυναμώσουν το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ο κ . Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι μόνο μέσα από την ανάπτυξη μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας: “είναι η ανάπτυξη που θα πρέπει να πάψει να είναι πολιτικό σύνθημα αλλά μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να είναι η νέα πραγματικότητα που θα δημιουργήσει φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για να την πραγματοποιήσουμε. Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει. Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και θα φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ρευστότητα. Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει εθνικό πλούτο”.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι για να φτάσουμε εκεί, απαιτείται πολιτική οραματική, τολμηρή, θαρραλέα, με αυτογνωσία και υπευθυνότητα.

You may also like

More in Selected