«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να εορτάσουν τον έναν χρόνο παραμονής τους στην εξουσία είναι η απόλυτη απόδειξη πολιτικής αναισχυντίας» επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.
Στη σέντρα βγάζει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε συνένετυξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ το οποίο υποστήριζε και ο κ. Τσίπρας. Οι καταγγελίες των πρώην συντρόφων του κ. Λαφαζάνη και των άλλων –στην ουσία τους πρόδωσε– είναι απολύτως αληθινές» λέειχαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ στο «Κεφάλαιο»
Κύριε Γεωργιάδη, τι σηματοδοτεί για τη Νέα Δημοκρατία η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Πιστεύω ειλικρινά ότι μια καινούργια εποχή ξημέρωσε για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος με το όραμα που έχει για το μέλλον της παράταξης και της χώρας πολύ γρήγορα θα φέρει τη Ν.Δ. ξανά στο προσκήνιο, εκεί που της αξίζει, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους εκσυγχρονίζοντας το κόμμα και δίνοντας με δύναμη τη μάχη εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Ααριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας χαρακτήρισε “ακροδεξιό” και σχολίασε, με αφορμή την ανάληψη της αντιπροεδρίας, πως η διαδρομή σας στην πολιτική “έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της Ν.Δ.”. Τι απαντάτε;
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευτυχής με τη δική μου παρουσία στη θέση αυτή, θα ήμουν πάρα πολύ ανήσυχος. Είναι πολύ λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να με αποστρέφεται, άλλωστε τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει πλήξει σοβαρά τα συμφέροντα του τόπου και που η παραμονή του στην εξουσία πλήττει σοβαρά τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.
Το άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη στο Κέντρο, σας κάνει να αισθάνεστε άβολα;
Καθόλου. Γιατί να με κάνει να αισθάνομαι άβολα; Η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη, σ’ αυτήν έχουν θέση και οι κεντρώοι, έχουν θέση και οι δεξιοί. Το σημαντικό είναι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και εμείς οι δεξιοί στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αισθανόμαστε όχι έχουμε αυτόν το σεβασμό που μας αξίζει.
Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις στη Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που στο πολιτικό πεδίο εμφανίζονται δύο μείζονα ζητήματα. Αυτό του ασφαλιστικού και του φορολογικού των αγροτών;
Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες. Δεν μπορεί να στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του κ. Κατρούγκαλου γιατί η κίνηση είναι εντελώς αντίθετη από αυτή που θα έπρεπε. Πέραν τούτου είναι σαφές ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή μας στις 25 Ιανουαρίου του 2015 όλος αυτός ο λογαριασμός απλά δεν θα υπήρχε, γιατί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όπως προβλεπόταν και όπως ήταν δεκτή και από την Τρόικα θα κάλυπτε τα όποια κενά. Όσον αφορά την αύξηση της φορολογίας των αγροτών η Νέα Δημοκρατία παγίωσε και είναι κατά της αύξησης των φόρων, άρα θα συγκρουστούμε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και τη διάθεσή τους να ανεβάσουν τις εισφορές και τους φόρους για να διασώσουν τους πολιτικούς τους πελάτες.
Μιας και ο λόγος για το ασφαλιστικό, με ποια πρόταση θα εμφανιστεί η Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση στην Ολομέλεια;
Οι μεταρρυθμίσεις, οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν μπρος την οικονομία είναι το κλειδί για τη λύση και του ασφαλιστικού ζητήματος. Χωρίς ανάπτυξη της οικονομίας, όσες περικοπές και να κάνει, διαρκώς θα γυρνάμε στα ίδια και φυσικά η Νέα Δημοκρατία αρνείται την αύξηση των εισφορών. Η αύξηση των εισφορών, ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μπορεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία.
Η Νέα Δημοκρατία, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε στην κάλπη σοβαρές απώλειες. Ποια τακτική θα ακολουθήσετε, για να “επαναπατρίσετε” τους ψηφοφόρους αυτούς;
Θα συνεχίσουμε να τους λέμε την αλήθεια γιατί συν τω χρόνω η αλήθεια θριαμβεύει. Τώρα ακόμα και αυτοί που δεν μας ψήφισαν τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο αρχίζουν αν συνειδητοποιούν ότι η Νέα Δημοκρατία ως δύναμη πολιτικής ευθύνης έλεγε την πραγματικότητα και υπερασπιζόταν τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι αν αυτό το εμπλουτίσουμε με ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο –και θα το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης–, τότε μπροστά μας θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για την παράταξη και για τη χώρα.
Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τον κύκλο της αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία για τους μετακλητούς υπαλλήλους.
Είναι εκπληκτικό αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ανέλαβαν την εξουσία ανακοίνωσαν τη μείωση κατά 25% του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων – τότε ήταν περίπου 900. Στη συνέχεια με το πρόσχημα ότι μείωσαν κατά 25% τον αριθμό τους, αποφάσισαν να αυξήσουν τον μισθό τον οποίο παίρνουν, αφού λιγότεροι θα έπαιρναν τελικά τα ίδια λεφτά από τον κρατικό Προϋπολογισμό, και μετά αύξησαν τον αριθμό από τους 900 στους 2.000. Τώρα πώς κατάφερε αυτή η κυβέρνηση να μειώσει κατά 25% τους μετακλητούς υπαλλήλους όταν παρέλαβε 900 και σήμερα πληρώνει 2.000 και μάλιστα με υψηλότερες απολαβές, αυτό είναι πράγματι αξιοπερίεργο. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά στην πραγματικότητα, ενώ η δική μας κυβέρνηση με απόφαση του τότε πρωθυπουργού και νόμου που ψηφίσαμε στην Βουλή απαγόρευε να προσλαμβάνουν οι υπουργοί έως β’ βαθμού συγγενείς τους στο Δημόσιο, εδώ κυριολεκτικά ο ένας διορίζει το σόι του άλλου. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται, η δε δικαιολογία του Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λόγος που δικαιούται τη θέση στο Δημόσιο αυτός, ο αδελφός του και η φιλενάδα του είναι γιατί ο παππούς του ήταν δικαστής στα έκτακτα στρατοδικεία του ΕΑΜ, πέραν ότι είναι προσβλητική είναι και ανήκουστη.
Μετά και τη συνέντευξη Βαρουφάκη, που δήλωσε πως είχε λάβει εντολή από τον κ. Τσίπρα για να καταστρώσει ένα “Plan x”, θεωρείτε πως υπήρξε από το ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ;
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ το οποίο υποστήριζε και ο κ. Τσίπρας. Οι καταγγελίες των πρώην συντρόφων του κ. Λαφαζάνη και των άλλων –στην ουσία τους πρόδωσε– είναι απολύτως αληθινές. Όλοι ξέρουμε στη Βουλή ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της δραχμής και, αν θυμάστε, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πάντα λέγαμε για το “Plan B” για το κρυφό σχέδιο για τη δραχμή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε πίσω την τελευταία στιγμή αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Προφανώς φοβήθηκε γιατί έστω και την τελευταία στιγμή συνειδητοποίησε ότι το τέλος του θα ήταν πολύ άσχημο, μαζί με το τέλος της Ελλάδας, την οποία θα είχαν καταστρέψει αν είχαν ολοκληρώσει το σχέδιό τους. Όμως η ζημιά που κάνανε φθάνοντας μέχρι σ’ αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ μεγάλη. Γενιές Ελλήνων θα εργάζονται και θα πληρώνουν φόρους για να καλύπτουν τις ζημιές των πρώτων 8 μηνών.
Στις 25 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει έναν χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας…
Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να εορτάσουν τον έναν χρόνο παραμονής τους στην εξουσία είναι η απόλυτη απόδειξη πολιτικής αναισχυντίας. Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τους έδωσε το παγκόσμιο βραβείο κακής διαπραγμάτευσης για το 2015. Οι τράπεζες, έβλεπα τη μετοχή της Εθνικής Τραπέζης να έχει μέση πτώση της αξίας της άνω των 98% μέσα σε έναν χρόνο. Η μετοχή μιας εταιρείας, της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας, της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος, έχει χάσει το 98% της αξίας της και όμως αυτοί οι άνθρωποι πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να βυθίσουν την ελληνική οικονομία στο απόλυτο χάος.
Πεδίο αντιπαράθεσης αποτελεί, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων. Πώς κρίνετε τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου; Ποια είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Η Νέα Δημοκρατία θέλει να συσταθεί το ΕΣΡ και όλες οι υπόλοιπες ανεξάρτητες Αρχές, είμαστε υπέρ των ανεξάρτητων Αρχών και βεβαίως σεβόμαστε την ανάγκη να στελεχωθούν. Υπάρχει όμως εδώ μια θεμελιώδης και ουσιώδης διαφορά, το ΕΣΡ το θέλουμε, τις άδειες τις θέλουμε και τις άδειες στη διαδικασία δανειοδοτήσεως θα πρέπει να τις κάνει το ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς έχει ψηφίσει έναν νόμο όπου στην ουσία παρακάμπτει το ΕΣΡ και θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του την απόλυτη εξουσία πάνω στα κανάλια. Θέλει να ρυθμίζει τον αριθμό των αδειών μόνος του, θέλει να μπορεί να εκβιάζει τους ιδιοκτήτες των μέσων επικοινωνίας, θέλει να μπορεί να μοιράσει τις άδειες στους ανθρώπους εκείνους που προτιμά, χωρίς καμία διαφάνεια, χωρίς καμία στην πραγματικότητα διαδικασία. Αφού, αν έχει αποφασίσει ο υπουργός τον αριθμό των αδειών και το τίμημα, η όποια παρουσία του όποιου ΕΣΡ θα είναι καθαρά διακοσμητική. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει σε εκλογή νέου εθνικού ραδιοφωνικού συμβουλίου παρά μόνο αν αλλάξει τον νόμο ο κ. Παππάς και δώσει την πλήρη διαδικασία στο ΕΣΡ, τότε η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει αμέσως με προτάσεις ονομάτων για να προχωρήσει αυτή η θεσμική ανωμαλία.