Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ισχυρά πολιτικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών,  πρόκειται για μια «χυδαία πολιτική εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών». Ενώ, τονίζει πως «πλέον είναι προφανές ότι ισχυρά Οικονομικά Συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την Πολιτική ισχύ που του έδωσε ο Λαός στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Γύρω από αυτά τα Συμφέροντα συνασπίστηκε η Αντιπολίτευση και όλοι μαζί αντί για πολιτικά επιχειρήματα προβάλουν τους συγγενείς τον νεκρών, ενώπιον των οποίων όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε.

Ως αποτέλεσμα αυτού ο Ελληνικός Λαός έχει πιστέψει στην συντριπτική του Πλειοψηφία στο «Έγκλημα των Τεμπών» και στην «συγκάλυψη του εγκλήματος». Ούτε Έγκλημα υπάρχει στα Τέμπη ούτε Συγκάλυψη. Ένα τραγικό δυστύχημα ήταν οφειλόμενο σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Μας πονάει; Ναι! Μας Εξοργίζει; Ναι! Αλλά δεν πρέπει να καταστρέψουμε την Χώρα και την Δημοκρατία μας επιτρέποντας σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για ίδιους πολιτικούς σκοπούς!».

Στη συνέχεια παραθέτει το παράδειγμα της Δίκης των Αργινουσσών από την Αρχαία Ελλάδα όταν οι Δημαγωγοί εκμεταλλευθήκαν το πένθος και τον πόνο των νεκρών μιας Ναυμαχίας και κυρίως τις συνέπειες που τελικώς είχε αυτό για την Αθήνα τότε.

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν» η συμβουλή του Ευριπίδου και η Πολιτική Εκμετάλλευση της τραγωδίας των…

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Sunday, March 24, 2024

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν» η συμβουλή του Ευριπίδου και η Πολιτική Εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών….

Ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σκέφθηκα να γράψω ένα άρθρο δανεισμένο από την ιστορία μας και την γνώση που η Ιστορία μας προσφέρει.

Όταν ο Ευριπίδης έγραφε αυτή του την διάσημη φράση, για το ότι δηλ είναι «Ευτυχής όποιος γνωρίζει την Ιστορία», εννοούσε ότι η Ιστορική Γνώση σε προστατεύει από το να επαναλαμβάνεις σφάλματα που έπραξαν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν και άρα να αποφεύγεις και τις δραματικές τους συνέπειες.

You may also like