Πολιτική

Ακρίτα κατά Λουπάκη: Γιατί δεν είμαι με την Ευγενία – Τι λέει για τις εξελίξεις στο «Κόκκινο»

Την δική της άποψη για τις εξελίξεις στο κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. Σε δήλωση της, επιτίθεται στην Ευγενία Λουπάκη, λέγοντας ότι το σχόλιο που έκανε δεν ήταν απλά fake news, αλλά κακόβουλο κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Επικαλούμενη τα όσα είπε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, Αδάμ Γιαννίκος, σημειώνει ότι πρόκειται για συνταξιούχο δημοσιογράφο που εργαζόταν εθελοντικά, για αυτό και δεν πρόκειται για απόλυση.

Προσθέτει επιπλέον, ότι η κ. Λουπάκη έχει επιλέξει να στηρίξει την «αντίθετη πλευρά» την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ιστορίας του,. «Τελευταία, η Ευγενία στα σόσιαλ ήταν άκρως επιθετική στον ΣΥΡΙΖΑ και άκρως υποστηρικτική στη Νέα Αριστερά. Δικαίωμά της. Όμως τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την δυσκολότερη μάχη της ιστορίας του, εκείνη επέλεξε πλευρά. Την αντίθετη πλευρά. Σε κομματικό ραδιόφωνο αυτό. Δικαίωμά της να το κάνει, δικαίωμα του καθενός να την κρίνει γι’ αυτό».

«Οι συνάδελφοι στο Κόκκινο που στη διάσπαση συντάχθηκαν με την Νέα Αριστερά, δεν είδα πουθενά να σχολιάζουν αρνητικά τους αποχωρήσαντες που έβγαιναν κάθε μέρα στα κανάλια κι έβριζαν τους πρώην συντρόφους τους πατόκορφα» επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτούς που έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο τον αποκαλούσαν Τραμπ, Πέπε Γκριλο, κατάσκοπο των Αμερικάνων, φυτευτό, προβοκάτορα, φορέα σκοτεινών συμφερόντων – κι όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως απόδειξη. Έτσι χαλαρά, δολοφονούμε χαρακτήρες και σπιλώνουμε υπολήψεις γιατί γουστάρουμε και γιατί μπορούμε. Γι’ αυτό αυτή τη φορά, δεν είμαι #μετηνΕυγενία». 

Ολόκληρη η δήλωση της Έλενας Ακρίτα: 

Κατ’ αρχάς, επί προσωπικού. Τρεις φορές μού έγινε πρόταση να εργαστώ σε κομματικό μέσον και τρεις φορές αρνήθηκα. Η πρώτη πριν χρόνια από τον Νίκο Κιάο στην Αυγή, η δεύτερη από τον Πέτρο Κατσάκο στο Κόκκινο και η τρίτη από τον Νίκο Ξυδάκη πάλι στο Κόκκινο. 

Ο λόγος που αρνιόμουν ήταν πάντα ο ίδιος. Θεωρούσα (και θεωρώ) ότι ως δημοσιογράφος θα έπρεπε να περιοριστώ σε κομματικά πλαίσια και αυτό δεν ήταν κάτι που θα μπορούσα εύκολα να διαχειριστώ. 

Όμως, θεωρούσα και λογικούς και αυτονόητους αυτούς τους περιορισμούς. Όπως πχ αν δουλεύεις στον 902 δεν μπορείς να αντιπολιτευτείς το ΚΚΕ ή να επικρίνεις τον Γ.Γ. του. 

Γι’ αυτό παρέμεινα στα εκδοτικά συγκροτήματα του ιδιωτικού τομέα. Κι όταν κι εκεί με λογοκρίνανε, πήρα το καπελάκι μου  κι έφυγα. 

Όταν αποφάσισα να στηρίξω τον Κασσελάκη στις εκλογές, δημοσιογράφοι από το Κόκκινο μού επιτέθηκαν σφόδρα. Την άλλη μέρα έκανα δήλωση ότι έχουν δικαίωμα να εκφραστούν ελεύθερα. 

Δεν έχω καταλάβει πώς «απολύθηκε» η Ευγενία Λουπάκη, μια συνταξιούχος δημοσιογράφος που εργαζόταν εθελοντικά – με βάση τα όσα είπε ο διευθυντής του Κόκκινου Αδάμ Γιαννίκος. Απολύεις εργαζόμενο, όχι εθελοντή. 

Τελευταία, η Ευγενία στα σόσιαλ ήταν άκρως επιθετική στον ΣΥΡΙΖΑ και άκρως υποστηρικτική στη Νέα Αριστερά. Δικαίωμά της. Όμως τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την δυσκολότερη μάχη της ιστορίας του, εκείνη επέλεξε πλευρά. Την αντίθετη πλευρά. Σε κομματικό ραδιόφωνο αυτό. Δικαίωμά της να το κάνει, δικαίωμα του καθενός να την κρίνει γι’ αυτό. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική