Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσίαση της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη, δείτε live

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που θέλει να σηματοδοτήσει την «ολική επαναφορά» του σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή. Μια ισχυρή Ελλάδα αναζητά συμμαχίες, δεν αναζητά προστάτες. Ισχυρή δεν είναι μια Ελλάδα που μπλοκάρει κυρώσεις απέναντι στο Ισραήλ όταν διαπράττει γενοκτονία; Πώς θα διεκδικήσει κυρώσεις για την Κύπρο;» αναρωτήθηκε, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάρτησή του για τη Βενεζουέλα. 

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς στο «Ολύμπιον», για να εισέλθει στον χώρο, ενώ ακροδεξιοί πέταξαν φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού με τη λέξη «Ανεπιθύμητος».  Αμέσως απειλήθηκε επεισόδιο, καθώς αποδοκιμάστηκαν από τους παρευρισκόμενους, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. επενέβη και προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. 


Ομιλία στην παρουσίαση βιβλίου “Ιθάκη” - Θεσσαλονίκη

Έντονο ενδιαφέρον έχει και η παρουσία, στο πάνελ της παρουσίασης, του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και νομικού Αντώνη Σαουλίδη, που στο παρελθόν υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Σαουλίδης ανέφερε ότι απαιτείται μια ευρεία, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. «Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει και κανείς μόνος του δεν αρκεί», τόνισε. «Το αίτημα για μια μεγάλη, προοδευτική παράταξη συνεχίζει να μένει ανοιχτό. Αυτή η παράταξη δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο στη μνήμη των ανθρώπων. Και δεν τους απασχολεί αν το χρώμα είναι πράσινο ή κόκκινο, ούτε το όνομα», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι οι ψηφοφόροι θα αναζητήσουν σε άλλες παρατάξεις πολιτική εκπροσώπηση. Αν και επισήμανε ότι ο ίδιος παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι επί της αρχής αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είναι θεμιτό να κλείσνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτή», είπε.

Πέραν του κ. Σαουλίδη, για το ιστορικό και πολιτικό αποτύπωμα του βιβλίου θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, γεωπόνος και πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, ο Άρης Στυλιανού, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας Κώστας Τούμπουρος. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου.


Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσίαση της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη, δείτε live


Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσίαση της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη, δείτε live


Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσίαση της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη, δείτε live


Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσίαση της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη, δείτε live

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική