Με πολλαπλά χτυπήματα σε μια πολύ σύντομη δήλωση ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε πριν λίγο παρέμβαση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της όλης διαδικασίας.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε αρχικά την δική του Εθνικά υπεύθυνη στάση, τους χειρισμούς που οδήγησαν στο βέτο στο Βουκουρέστι αλλά και τη συννενόηση που είχε πραγματοποιήσει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για τον χειρισμό αυτής της πολύ σημαντικής διαπραγμάτευσης.
“Άλλοι βιάζονται, όχι η Ελλάδα”
Αν κάτι αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες ειναι ακριβώς αυτό. Όπου βρεθείς και όπου σταθείς ακούς Έλληνες πολίτες να αναρωτιούνται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βιάζεται τόσο πολύ και δίνει τόσο μεγάλη μάχη, με σημαντικό πολιτικό κόστος για τον ίδιο, για να λύσει τα προβλήματα μιας άλλης χώρας! Η Ελλάδα εξάλλου δεν έχει κάτι να κερδίσει επι της ουσίας σε όλο αυτό το ζήτημα. Είμαστε μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Νάτο. Τα Σκόπια δεν είναι!
Γιατί λοιπόν τώρα; Γιατί τέτοια βιασύνη; Ο Κώστας Καραμανλής βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα.
Σεβασμός στους Έλληνες
Ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειψε να ανεφερθεί στην περιφρόνηση του Ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί τον κόσμο αλλά δεν το έκανε.
Ολόκληρη η δήλωση Καραμανλή:
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».