Υπενθυμίζεται ότι με την νέα εφαρμογή οι ομιλητές θα έχουν μια ανοχή 25% επιπλέον του χρόνου που τυπικά δικαιούνται και στην συνέχεια το μικρόφωνο θα κλείνει ενώ και η σκηνοθεσία θα αποσύρει το πλάνο από το βήμα της Ολομέλειας.
Πέραν αυτών ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης για την συμμετοχή των υποψηφίων στην πρώτη ανοικτή προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την θέση του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατατέθηκαν 20 υποψηφιότητες, για τον Συνήγορο του Πολίτη 25 υποψηφιότητες και για την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών 22 υποψηφιότητες.
Η διαδικασία της επιλογής των νέων στελεχών μέσω ανοικτής προκήρυξης και όχι μέσω λίστας προσώπων που διαβίβαζε στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, ήταν πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη που αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης.
