Ευθύνες σε Ολυμπιακό και αστυνομία για τα επεισόδια στη Λεωφόρο επέρριψε η πλευρά του Παναθηναϊκού στην απολογία της στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Την πράσινη ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο δικηγόρος του συλλόγου Γιάννης Κάρμης.
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είπε: «Μίλησα με τον υπουργό και είχα αναφερθεί στο παιχνίδι. Του ζήτησα τα μέγιστα αστυνομικά μέτρα και του είπα ότι πολλές φορές η αστυνομία δεν κάνει τους ελέγχους και του είπα να μιλήσει και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Μίλησα και με κάποιους από τους οργανωμένους και τους είπα ότι η βία βλάπτει και την ομάδα. Έδωσα και μια συνέντευξη σε μέσο της Θεσσαλονίκης και εξέφρασα την ανάγκη για πειθαρχεία. Έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις στην ΠΑΕ ώστε να ενισχύσουμε τα μέτρα και να αποτρέψουμε το όποιο περιστατικό. Το γήπεδο ελέγχεται και παραδίδεται στην αστυνομία. Από όσο γνωρίζω έγινε έλεγχος παντού».
Στη συνέχεια είπε: «Ανησύχησα όταν έμαθα ότι θα έρθει ο κ. Μαρινάκης γιατί η κόντρα με τους οπαδούς είναι μεγάλη. Σχεδιάσαμε έναν τρόπο να πάει σε ένα μπουθ ώστε να είναι ασφαλής και αυτό συμφωνήθηκε και με την αστυνομία. Καλά-καλά δεν θα βλέπαμε τον κ. Μαρινάκη. Το πρωί ενημερώθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε πρόθεση να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Τότε ανησύχησα περισσότερο και μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό και τον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και τους είπα ότι δεν γίνεται να γίνει ο αγώνας αν καθίσει στον πάγκο. Και οι δύο μου είπαν ότι κατανοούν απόλυτα τη θέση μας και ότι προτίθεμαι να μη γίνει το παιχνίδι αν είναι να έρθει έτσι. Οι εισηγήσεις μας δεν εισακούστηκαν και ο κ. Αρκουμάνης (υπεύθυνος της αστυνομίας) έκανε σοβαρότατες παραλείψεις. Του είπα ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες. Τελικά ξεκίνησε ο αγώνας παρά τη θέληση μας. Θεωρώ ότι θίγεται ο Παναθηναϊκός με αυτή τη βία. Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποτρέψει τα όσα γίνανε. Πώς να ελέγξουμε έναν όχλο αν δεν τον ελέγξει η αστυνομία; Υποθέτω ότι υπάρχουνε τρόποι να το κάνει η αστυνομία. Ο κ. υπουργός μου είπε ότι κατανοεί απόλυτα. Θεωρούσα δεδομένο ότι θα γίνουν επεισόδια. Δεν τηρήθηκε το σχέδιο να παρέχουμε ασφάλεια και η αστυνομία επέτρεψε στον κ. Μαρινάκη να κάνει βόλτες στο γήπεδο. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ήταν κανονισμένο να καθίσουν στο μπουθ. Θεωρώ ότι υπήρξε πρόθεση να γίνουν τα επεισόδια από την πλευρά του κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός είχε στείλει τη λίστα με τα δέκα ονόματα που θα καθόντουσαν στο μπουθ και μέσα σε αυτά ήταν και κ. Μαρινάκης. Στη σύσκεψη της Κυριακής εκφράστηκε η αντίθεση μας».
Ο δικηγόρος των «πράσινων», Γιάννης Κάρμης, είπε με τη σειρά του: «Κατά παράβαση των μέτρων τάξης φέρανε λίστα από τα γραφεία τους ηλεκτρονικά γραμμένη στο φύλλο αγώνα. Στις 17:58 ο κ. Μαρινάκης μπαίνει μέσα και κάνει βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προκάλεσε μια αντίδραση. Απαράδεκτη και κατακριτέα. Αλλά αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Έγινε προσπάθεια να αλλάξει άποψη ο Μαρινάκης και η αποστολή. Έγινε σύσκεψη παρουσία στο γραφείο των διαιτητών πριν από τον αγώνα και εκφράστηκε η άποψη από όλους να μην πάει στον πάγκο. Παρόλα αυτά δεν εφαρμόστηκε τίποτα και τον είδαμε να κάνει βόλτες.
Το μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε όταν ο .κ Περέιρα έφτασε να μπει στα δίχτυα και έφτασε να κάνει χειρονομίες. Υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος τον κρατούσε, άνθρωπος της ασφάλειας. Είναι δυνατόν ένας προπονητής να μπαίνει σε τέτοια αντιπαράθεση με έξαλλους φιλάθλους; Εάν μια οποιαδήποτε αρχή μας είχε πει ότι ο κ. Μαρινάκης έχει πρόθεση να καθίσει και να κάνει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο θα προβλέπαμε να υπάρχουν κενές κερκίδες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν. Θεωρώ ότι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτουργός».
Επίσης για τη στάση της αστυνομίας ειπώθηκε: «Η Αστυνομία δεν έκανε ούτε μια σύλληψη. Υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές και δεν έγινε καμία σύλληψη. Είχαμε στείλει επιστολή την ημέρα του αγώνα στην αστυνομία και δεν πήραμε απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα τάξης. Είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την Πέμπτη».
Ο κ. Κάρμης θέλησε να «αποκρούσει» το κατηγορητήριο περί εκτεταμένων επεισοδίων αναφέροντας: «Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει θέμα εκτεταμένων επεισοδίων. Ό,τι έγινε έλαβε χώρα πριν την έναρξη των αγώνα και τα μέτρα τάξης έλεγαν να είναι οι ομάδες μιάμιση ώρα πριν τη σέντρα. Όταν έρχεσαι εκτός αυτού του χρόνου παίρνεις και κάποια ρίσκα. Αλλά όχι μόνο δεν σκέφτηκαν αυτά τα ρίσκα, είχαν και προκλητική συμπεριφορά. Σε αυτό καθαυτό το περιστατικό δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη. Ο Αθλητικός εισαγγελέας λέει ότι έχουν πέσει μολότοφ αλλά αυτό δεν έχει παρατηθεί από κανέναν και από καμία κάμερα ασφαλείας. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα λόγω φωτοβολίδων αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η καθυστέρηση έναρξης του β ημιχρόνου έγινε εξαιτίας ενός πανό το οποίο το κατεβάσαμε το ταχύτερο δυνατόν. Δεν υπήρξε τραυματισμός του Κασάμι. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο στοιχείο, δεν τον εξετάσαμε, δεν προκύπτει από κάπου. Θεωρούμε ότι με βάση την αρχή της αναλογικότητας θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιβάλλετε ποινή όχι εξοντωτική για την ομάδα μας».
Ο Γιάννης Αλαφούζος κλείνοντας είπε: «Εμείς στον Παναθηναϊκό προσπαθούμε να τηρήσουμε τους νόμους σε κάθε επίπεδο ακόμα και στις φορολογικές μας υποχρεώσεις. Έχουμε αποφασίσει να απευθυνθούμε στον νόμο και την πολιτεία για να επιβιώσουμε».