Πολιτική

Αποστολάκης: Το ναυάγιο του ναυάρχου που «μπάταρε» τον ανασχηματισμό

Όλο το χρονικό, το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις – Μαξίμου: Κατώτερος των περιστάσεων, του είπαμε να γίνει αναπληρωτής και εκείνος ζήτησε υπουργείο – Πώς από «αποστάτη» ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο ώρες τον ανακήρυξε «άξιο στέλεχός του»

Σε μία πρωτοφανή ιστορία πολιτικής τρέλας, που σημάδεψε με αρνητικό τρόπο τον ανασχηματισμό, εξελίχθηκε η υπουργοποίηση αρχικά του Ευάγγελου Αποστολάκη, δια της επίσημης ανακοίνωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στη συνέχεια η άρνησή του να αποδεχθεί το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και μία ανηλεή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, προϊδεάζοντας για ένα φθινοπωρινό πολιτικό τσουνάμι.

Η ιδέα να αναλάβει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο κ. Αποστολάκης είχε πέσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, όταν δηλαδή ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική πολιτική αξιολόγηση και αποφάσισε ότι μετά τα όσα έγιναν με τις καταστροφικές πυρκαγιές, χρειάζονταν μία δραστική παρέμβαση ο συγκεκριμένος τομέας. Το δε σκεπτικό αυτής της ιδέας ήταν ότι στο πρόσωπο του κ. Αποστολάκη θα εκφράζονταν η διάθεση πολιτικής συναίνεσης σε ένα τόσο σοβαρό μέτωπο, με τις φυσικές απειλές και την κλιματική αλλαγή να αποτελούν το μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα.

Η διάθεση για μία συναινετική διαδικασία, ενισχύθηκε, κατά τους επιτελείς της κυβέρνησης και από την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 25 Αυγούστου, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει «ελάτε να ξεκινήσετε εσείς με ευθύνη ως κυβέρνηση το διάλογο για να οχυρώσουμε τη χώρα και τους πολίτες για να έχουμε μια πολιτική προστασία αντάξια και εφάμιλλη άλλων υπηρεσιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μη… Όχι η κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει να βάζει το δικό της στέλεχος όπως κάνατε εσείς».

Ο πρόθυμος ναύαρχος και η συμφωνία για το νέο υπουργείο

Οι πρώτες επαφές του Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων τοποθετείται πριν περίπου 10-12 μέρες και ήταν επιτυχείς. Ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε την πρόταση, η οποία αρχικά ήταν να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πάντως ήταν υφυπουργός.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε, μέσω τρίτων, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ο ίδιος να είναι. «Ο Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν σωστό να γίνει και τώρα υπουργός».

Το βράδυ της Δευτέρας, πάντα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Αποστολάκη και μίλησαν αναλυτικά για το πως πρέπει να στηθεί το οικοδόμημα, τις προτεραιότητες του υπουργείο και «υπήρξε απόλυτη συμφωνία». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό: ‘‘Θα τα δώσω όλα. Σε ευχαριστώ για την τιμή’’».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την επικείμενη υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη στη λογική του Μαξίμου για συναινετική διαδικασία, ανέλαβε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος τηλεφώνησε στον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου. «Δεν διατυπώθηκε κάποια αντίδραση…», λένε από το Μαξίμου. Από την Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι η ενημέρωση έγινε 10 λεπτά πριν τις επίσημες ανακοινώσεις , ότι απλά… ενημερώθηκαν και φυσικά δεν συναίνεσαν.

Η ανακοίνωση και οι διαρροές περί Αποστασίας

Με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού γύρω στις 11, προκλήθηκε κακός χαμός και άρχισαν οι ανατροπές. Στο άκουσμα της υπουργοποίησης του κ. Αποστολάκη ήρθαν οργισμένες οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά με την διαρροή, περί «αποστασίας», με πηγές της Κουμουνδούρου να παραθέτουν την δική τους εκδοχή για την αλληλουχία των γεγονότων και να απορρίπτουν κατηγορηματικά την επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά και την κίνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η Ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σημείωνε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης. Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους».

Αποστολάκης: Αρνούμαι λόγω μη ύπαρξης συναίνεσης

Πριν κορυφωθούν και δημοσιευτούν σε όλο το εύρος τους οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης φέρεται να δεχόταν αμέριμνος και ανυποψίαστος για το θόρυβο, που θα προκαλούνταν από την υπουργοποίησή του, τα συγχαρητήρια και τις ευχές από φίλους και γνωστούς. Μάλιστα ενημέρωσε την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν του τηλεφώνησαν από την Ηρώδου Αττικού για τα τυπικά, ότι θα παραστεί με τη σύζυγό του στην ορκωμοσία.

Μόλις όμως το σκηνικό πήρε για τα καλά φωτιά και ειδικά όταν αντιλήφθηκε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ του επέρριπταν σοβαρές πολιτικές κατηγορίες, αλλά και ότι δεν ήταν απ’ όλους αποδεκτή η επιλογή του (λέγεται ότι του τηλεφώνησε από την Κρήτη ο γιος του και του εξέφρασε την αντίθεσή του), επανεκτίμησε την κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και του δήλωσε ότι «εγώ δεν είμαι αποστάτης».

Νωρίτερα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από την Φώφη Γεννηματά η οποία του ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθεση με την τοποθέτησή του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Υπό το βάρος όλων αυτών ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε ότι αρνείται την υπουργοποίησή του, η οποία έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση και επίσης ανεξάρτητο υπουργείο. «Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρξε όμως διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του Πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», εξήγησε ο κ. Αποστολάκης.

Οικονόμου: Δείλιασε ο Αποστολάκης, αξιοθρήνητος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αλλαγή στάσης του άλλοτε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων έπεσε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρέωσε δολοφονία χαρακτήρα, που ανάγκασε τον παρολίγον υπουργό να αθετήσει τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ το Μαξίμου επέκρινε και τον ίδιο τον κ. Αποστολάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής δήλωση αρχικά:

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη. Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά. Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του. Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού. Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα. Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του…».

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό φιάσκο

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την άρνηση του κ. Αποστολάκη να γίνει υπουργός, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιχειρούσε να ρίξει όλη την ευθύνη στο Μαξίμου, υποστηρίζοντας εμμέσως τον πρώην υπουργό του: «Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του ‘‘επιτελικού κράτους’’. Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του. Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Στο χορό της κριτικής είχε μπει στο μεταξύ και το Κίνημα Αλλαγής το οποίο σχολίαζε την άρνηση του κ. Αποστολάκη, τονίζοντας ότι «τελικά δεν είναι μόνο «Κυβέρνηση Καρατζαφέρη». Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού».

Σκέρτσος: Δεν εννοεί τη συναίνεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη έριχναν βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτος έγραφε στο Facebook: :”Έτσι εννοεί τη συναίνεση στα λόγια και στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με ανέξοδα ευχολόγια μόλις πριν έξι μέρες και σκληρή δολοφονία χαρακτήρος σήμερα («αποστάτης» και «εξωνημένος») του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ.

Θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι παρά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Α. Τσίπρας, 25/8/2021, Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πυρκαγιές: «Ελάτε να ξεκινήσετε εσείς με ευθύνη ως κυβέρνηση το διάλογο για να οχυρώσουμε τη χώρα και τους πολίτες για να έχουμε μια πολιτική προστασία αντάξια και εφάμιλλη άλλων υπηρεσιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μη… Όχι η κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει να βάζει το δικό της στέλεχος όπως κάνατε εσείς».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ, 31/8/2021:

«Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης».

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Αργότερα το απόγευμα και ενώ η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στελέχη πρώτης γραμμής των δύο κομμάτων συνεχιζόταν, η Κουμουνδούρου επιχείρησε να κάνει μία συνολικότερη αποτίμηση. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει την ευθύνη όχι μόνο των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και της οξύτατης έντασης, με τον ανασχηματισμό να επιβεβαιώνει τον πολιτικό τακτικισμό του.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ λίγος για τη θέση ευθύνης που υπηρετεί αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος. Το μοναδικό που τον απασχόλησε μετά από έναν ανασχηματισμό που γίνεται πάνω στα αποκαΐδια των 1,3 εκ. στρεμμάτων καμένης γης και στις πάνω από 2.000 ολοσχερώς κατεστραμμένες οικίες, δεν ήταν η ανάγκη παραδοχής των λαθών και της παταγώδους αποτυχίας του λεγόμενου επιτελικού κράτους, αλλά οι εντυπώσεις, η επικοινωνία και η άθλια μικροκομματική εκμετάλλευση.

Ως πολιτικός απατεώνας ολκής, επιχείρησε να παγιδεύσει ένα άξιο στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων και υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Του παρουσίασε ψευδώς την εικόνα περί δήθεν επιθυμίας του να υπάρξει διακομματική συνεννόηση και επιλογή στο πρόσωπό του για τον από κοινού σχεδιασμό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Επιλογή όμως που ουδέποτε πίστεψε και ουδέποτε επιδίωξε.

Λίγες μέρες πριν άλλωστε στη Βουλή είχε αυτή τη δυνατότητα. Αντί να ζητήσει τη συνδρομή κομμάτων και της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επέλεξε να δηλώσει ότι όλα έγιναν καλώς και για άλλη μία φορά την τυμβωρυχία.

Ακολούθως προσπάθησε να παγιδεύσει τον κο Αποστολάκη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα δημιουργήσει δήθεν μια νέα υπουργική δομή και θα συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σχεδιασμό της αλλά και για την επιλογή του ιδίου ως υπουργού κοινής αποδοχής.

Αλλά δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, παρά μονάχα πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, όπως αποδεικνύεται χωρίς τη συμφωνία του κ. Αποστολάκη, επικοινώνησε για να ενημερώσει τα γραφεία του κ. Τσίπρα και της κ. Γεννηματά, για την υπουργοποίησή του.

Πράξη που έκανε προφανώς για να παρουσιάσει στον κ. Αποστολάκη ότι δήθεν τήρησε τον απαράβατο όρο που του έθεσε να είναι υπουργός κοινής αποδοχής.

Επιχείρησε να εγκλωβίσει τον κ. Αποστολάκη στο κυβερνητικό σχήμα, ποντάροντας στο ότι από τη στιγμή που το όνομά του θα είχε ανακοινωθεί δημόσια ως νέος υπουργός, δεν θα είχε το θάρρος να αρνηθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο.

Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Μητσοτάκη τόσο για την μίνιμουμ συνεννόηση όσο και για την κλιματική κρίση. Επιχείρησε να εξαπατήσει με στόχο όχι να δημιουργήσει μια νέα δομή με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και επιστημόνων, αλλά με προφανή στόχο να βγει από τη δύσκολη θέση της μεγάλης αποτυχίας του στη διαχείριση των πυρκαγιών και να δώσει την εντύπωση μιας ηχηρής πολιτικής «μεταγραφής» με όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, η οποία βασιζόταν σε προσφορά θέσεων στο κυβερνητικό σχήμα.

Τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω, είναι ότι μετά την άρνηση του κ. Αποστολάκη να αποδεχθεί την πρόταση υπουργοποίησής του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ακυρώσει τη νέα δομή με την ίδρυση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και να αφήσει την πολιτική προστασία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το ενδιαφέρον του για θεσμικές και δομικές μεταρρυθμίσεις για την κλιματική κρίση εξαντλήθηκε όταν “κάηκε” η προσπάθεια διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκοψε και κάθε γέφυρα συνεννόησης που είχε την υποχρέωση τούτες τις κρίσιμες ώρες να χτίσει με τα πολιτικά κόμματα. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη όχι μόνο των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και της οξύτατης έντασης στην οποία με συνειδητή επιλογή οδηγεί τόσο τη ελληνική κοινωνία όσο και το πολιτικό σκηνικό».

Μαξίμου: Από αποστάτη ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τώρα άξιο στέλεχος τον Αποστολάκη

Η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ευάγγελο Αποστολάκη, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε το απόγευμα και μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής την όλη εξέλιξη:

«Μέσα σε 2 ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε, ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα «άξιο στέλεχος» που παγιδεύτηκε. Όταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης, καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε το λόγο του και «συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις», επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει».

You may also like