Όπως επισημαίνεται στην αναφορά του, από το 2015 και μετά υπήρξε στόχος σειράς 32 υποθέσεων με κατηγορίες, που σχετίζονταν κυρίως με θέματα απιστίας και διοίκησης κατά την περίοδο της θητείας του στον ΟΛΠ (2009–2015).
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 32 υποθέσεις:
– 14 εκδικάστηκαν και κατέληξαν σε αθώωση,
– 8 οδηγήθηκαν σε απαλλαγή μέσω βουλευμάτων,
– 9 τέθηκαν στο αρχείο,
– 1 με διοικητικό χαρακτήρα επίσης κατέληξε σε δικαίωση.
Ο ίδιος τονίζει ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί, που συμμετείχαν στις διαδικασίες, ήταν απαλλακτικοί στις προτάσεις τους.
Η πιο πρόσφατη και τελική απόφαση, όπως αναφέρει, ήταν αυτή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά (βούλευμα 377/2025, εκδοθέν στις 11/06/2025), η οποία επικύρωσε και την τελευταία απαλλαγή, δίνοντας τέλος σε μια δεκαετία «ανώνυμων ή κατευθυνόμενων κατηγοριών», όπως τις χαρακτηρίζει.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης επαναφέρει, επίσης, το θέμα της παραχώρησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ σε εξωχώρια εταιρεία, τονίζοντας πως υπήρξε παράβαση των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, θέμα που έχει επανειλημμένα θέσει στη Βουλή.
«Οι δικαστές δίκαζαν με βάση το Σύνταγμα και τη συνείδησή τους, τιμώντας τη λειτουργούσα Δικαιοσύνη», καταλήγει ο ίδιος στην αναφορά του, αφήνοντας αιχμές για τη μεθοδευμένη στοχοποίησή του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο αναφοράς του Γιώργου Ανωμερίτη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη:
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,