Ο Νεοδημοκράτης

Ατυπη προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε ο Μητσοτάκης: Οι περιοδείες, τα έργα υποδομών και οι μεταρρυθμίσεις

Το βλέμμα προς την κάλπη των ευρωεκλογών στρέφει σταδιακά και με διακριτικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινώντας μία προς το παρόν άτυπη προεκλογική εκστρατεία.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων μηνών και για αυτό το λόγο στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής του θέτει την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με επίκεντρο την ακρίβεια.

Περιοδείες σε περιοχές που είναι σε εξέλιξη έργα υποδομών

Παράλληλα, όμως, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα περιοδειών για το επόμενο διάστημα προκειμένου να επισκεφθεί διάφορες περιοχές της χώρας όπου ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομών, πιάνοντας εκ νέου το νήμα από εκεί που το άφησε τον περασμένο Οκτώβριο. Η χθεσινή επίσκεψη στην Φθιώτιδα όπου βρέθηκε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης στον Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου και στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα είναι ενδεικτική της πρόθεσης του να τονίσει την σημασία που έχει η ισχυρή και σοβαρή εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου και τη σύνδεση που υπάρχει με την υλοποίηση μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού της χώρας με τους κοινοτικούς πόρους. Όπως είπε οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο «ποιο κόμμα μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στην Ευρώπη και να διεκδικεί σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, για να μπορούμε να κάνουμε τη δική σας τη ζωή, τη δική σας την καθημερινότητα καλύτερη».

Προσοχή στα χαλαρά χαρακτηριστικά της ψήφου στις ευρωεκλογές

Δεν έχει κρύψει την πρόθεση του να δώσει πολιτικό και παραταξιακό χαρακτήρα στην επικείμενη αναμέτρηση προκειμένου τα χαλαρά χαρακτηριστικά της ψήφου στις ευρωεκλογές να μην οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα έθετε υπό αμφισβήτηση την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ. Θέλει να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία κατά την οποία η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη και ο ΣΥΡΙΖΑ υπό διάλυση, ώστε να κεφαλαιοποιήσει την κυβερνητική ισχύ και να διαθέσει πολιτικό κεφάλαιο για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά. Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο crash test και ο πρωθυπουργός δηλώσει αποφασισμένος να προχωρήσει στην ψήφιση του, υιοθετώντας μόνο σημειακές παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν τον πυρήνα της παρέμβασης, παρά τις αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η πλειοψηφία των πολιτών συντάσσεται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης και η κυβέρνηση θα βγει μακροπρόθεσμα ωφελημένη από την πολιτική που προωθεί. Σε αυτό συνηγορεί η χθεσινή δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, σύμφωνα την οποία σχεδόν 6 στους 10 πολίτες αξιολόγησαν ότι η εν λόγω ρύθμιση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικότερα το 19% έκρινε ότι η κυβερνητική πρόταση για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και το 40% ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται κάποιες διορθώσεις, έναντι ποσοστού 30% που την αξιολόγησε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και οι αντιδράσεις

Δοκιμασία για το εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα αποτελέσει η θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως ανέδειξε η χθεσινή τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο ΟΡΕΝ ύστερα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε αντίθετος στη συγκεκριμένη ρύθμιση σημειώνοντας ότι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και για τους υπουργούς ο ίδιος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί. «Στα ζητήματα της συνειδήσεως εγώ δε μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει πρέπει να το κάνεις υποχρεωτικά αυτό, εγώ δεν μπορώ να το κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά. Βέβαια, την θέση του κ. Βορίδη την γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου και ουδείς αιφνιδιάστηκε ή ενοχλήθηκε από τα όσα είπε. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι υπάρχουν υπουργοί και βουλευτές που διαφωνούν στο συγκεκριμένο θέμα και έχει αποφασίσει να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και όλοι οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Την αντίθετη του έχει εκφράσει και ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έχει επιφυλαχθεί για την στάση περιμένοντας να δει το ακριβές περιεχόμενο της ρύθμισης. Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα κατατεθεί στη Βουλή, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να διευκρινίζουν ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον ακριβή χρόνο που θα συμβεί αυτό. «Μπορεί να είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο, μπορεί να είναι και σε έναν χρόνο από σήμερα», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, καθώς ο κ. Μητσοτάκης τους έχει διαμηνύσει ότι θα αποφασίσει ο ίδιος ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή για την κατάθεση του.

You may also like