Η εφημερίδα Kurier, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ έναν πολλαπλασιασμό των ξενοφοβικών σχολίων, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον ενός μηνύματος που αναρτήθηκε αυτή την εβδομάδα στη σελίδα της στο Facebook και στο οποίο ο συντάκτης του «ευχόταν» να πνιγούν οι νεαροί πρόσφυγες που μαθαίνουν κολύμπι στην Αυστρία.
Μία από τις μεγαλύτερες αυστριακές εφημερίδες, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ έναν πολλαπλασιασμό των ξενοφοβικών σχολίων, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον ενός μηνύματος που αναρτήθηκε αυτή την εβδομάδα στη σελίδα της στο Facebook και στο οποίο ο συντάκτης του «ευχόταν» να πνιγούν οι νεαροί πρόσφυγες που μαθαίνουν κολύμπι στην Αυστρία.
Η εφημερίδα Kurier εξήγησε σήμερα ότι είχε ήδη επισημάνει στη δικαιοσύνη μηνύματα μίσους που στέλνονταν στον ιστότοπό της ή που περιέχονταν στις επιστολές των αναγνωστών, όμως ποτέ μέχρι τώρα σχόλια που είχαν αναρτηθεί στη σελίδα της στο Facebook.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι διαπιστώνει στον λογαριασμό της «ολοένα και περισσότερα μηνύματα που δεν είναι απλώς περιφρονητικά για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά μπορούν να αποτελέσουν αιτία για άσκηση διώξεων». Οι συντονιστές του ιστότοπου πρέπει να σβήνουν καθημερινά χιλιάδες μηνύματα, εξηγεί η Kurier.
Η κεντρώα εφημερίδα είχε αναφερθεί αυτή την εβδομάδα στην πρωτοβουλία προπονητών κολύμβησης οι οποίοι προτείνουν δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε νεαρούς αιτούντες άσυλο στην Καρινθία, στη νότια Αυστρία.
Τα ρατσιστικά αδικήματα που καταγράφονται από την αστυνομία αυξήθηκαν κατά το ήμισι το 2015 στην Αυστρία, χρονιά κατά την οποία η χώρα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών ροών.
Χθες μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης διέκοψαν ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο του Κλάγκενφουρτ, πρωτεύουσας της Καρινθίας, για να φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα.
Μια υπό κατασκευή εστία για αιτούντες άσυλο καταστράφηκε την περασμένη εβδομάδα από εμπρησμό στη βόρεια Αυστρία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα αυτή, αντίθετα από τη Γερμανία όπου τα αδικήματα που διαπράττονται εναντίον εστιών για μετανάστες είναι πολυάριθμα.
Η Αυστρία υποδέχθηκε πέρυσι περίπου 90.000 αιτούντες άσυλο, αριθμός που υπερβαίνει το 1% του πληθυσμού της.
Η πίεση από τη μετανάστευση τροφοδοτεί την ψήφο διαμαρτυρίας στη χώρα αυτή των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος FPO Νόρμπερτ Χόφερε συγκέντρωσε 49,7% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου, με αντίπαλο τον οικολόγο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.