28 Μαΐου 2020

Μπακογιάννης: Η Αθήνα θέλει πολλή δουλειά, έχουμε σχεδιασμό οκταετίας

mpakogiannis-kostas-athina-17-5-19.jpgΝα ξαναγίνει η Αθήνα «μια πόλη για να ζεις» έχει στόχο ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά», τονίζει ότι «δεν υπάρχουν μάγοι, ούτε μαγικά ραβδιά. Η Αθήνα θέλει πολλή δουλειά, σχέδιο, στοχοθεσία. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Απαιτεί χρόνο». Εξηγεί ότι το πρόγραμμά του «είναι, στην πραγματικότητα, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ένας σχεδιασμός οκταετίας με ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και πλήρως κοστολογημένες προτάσεις».

Για την καθαριότητα

Αναφερόμενος στον τομέα της καθαριότητας, ο Κώστας Μπακογιάννης τονίζει ότι ο δήμος θα δώσει «όλα τα εργαλεία και όλα τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα», αλλά «δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», κάτι που, όπως υπογραμμίζει, συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

«Δεν γεννιέται κανείς φασίστας»

Σχετικά με την ακροδεξιά τονίζει ότι «δεν γεννιέται κανείς φασίστας» και «η συντριπτική πλειοψηφία όσων στρέφονται σε ακραίους σχηματισμούς δεν θα το έκανε, εάν αισθανόταν ότι η πόλη τούς αγκαλιάζει και τούς υποστηρίζει καθημερινά». Για τα δημοτικά τέλη σημειώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για «λαϊκισμό», αλλά με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.Πολιτική