Διεθνή

Βρετανίδα που απολύθηκε επειδή δεν φορούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές

FFB6410E55D75CEB02B8E09BDE39F2D6.jpgMια υπάλληλος προσωρινής απασχόλησης απολύθηκε επειδή φορούσε ίσια παπούτσια και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 120.000 υπογραφές σε ένα διαδικτυακό αίτημα.

Mια υπάλληλος προσωρινής απασχόλησης απολύθηκε επειδή φορούσε ίσια παπούτσια και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 120.000 υπογραφές σε ένα διαδικτυακό αίτημα με το οποίο ζητά από τις αρχές της χώρας να κηρύξουν παράνομη την πρακτική μιας εταιρείας να απαιτεί από τις γυναίκες υπαλλήλους της να φοράνε ψηλοτάκουνα στη δουλειά τους.

Ο αριθμός υπογραφών στο αίτημα της Νίκολα Θορπ γρήγορα ξεπέρασε τις 100.000 που απαιτούνται προκειμένου το βρετανικό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεδριάσει για να συζητήσει την υπόθεση.

Η ιστορία της Θορπ δέσποζε αυτήν την εβδομάδα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στους τίτλους των ειδήσεων λόγω της εκστρατείας της υπέρ του δικαιώματος οι γυναίκες να φοράνε ίσα παπούτσια στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε η ίδια, τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έπιασε δουλειά ως ρεσεψιονίστ στην εταιρεία PwC, πήγε την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα φορώντας ίσια παπούτσια. Εκεί οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να φοράει ψηλοτάκουνα.

Όπως περιέγραψε σε βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί την προσφορά που της έκαναν για πάει να αγοράσει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες με αποτέλεσμα να την στείλουν στο σπίτι της χωρίς να της καταβάλουν αποζημίωση.

Η εταιρεία Portico, μέσω της οποίας η Θορπ βρήκε τη δουλειά, είχε ορίσει τον ενδυματολογικό κώδικα κι αναθεώρησε έκτοτε την πολιτική της.

Σήμερα διατείνεται ότι «όλες οι γυναίκες συνάδελφοι μπορούν να φοράνε ίσια παπούτσια ή γόβες με πολύ χαμηλό τακούνι αν το προτιμούν».

Η Βρετανίδα ξεκίνησε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών στο Διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι οι «ισχύοντες επίσημοι ενδυματολογικοί κώδικες είναι απαρχαιωμένοι και σεξιστικοί».

«Οι εργοδότες επιτρέπεται να επιβάλουν διαφορετικούς ενδυματολογικούς κώδικες για τους άνδρες και τις γυναίκες, το οποίο είναι δίκαιο εφόσον ο ενδυματολογικός κώδικας δεν ευνοεί κανένα από τα δύο φύλα» σημείωσε η Θορπ σε δηλώσεις της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITN.

«Με το να υποχρεώνετε τις γυναίκες να φοράνε ψηλοτάκουνα ενεργείτε ευνοϊκά προς τους άνδρες διότι τα παπούτσια τους δεν επηρεάζουν την στάση του σώματός τους, την ικανότητά τους να κινούνται. Δεν προκαλούν προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα».

You may also like

More in Διεθνή