Ατελείωτες είναι οι αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Εως τώρα έχουν ανοίξει 1.200 λογαριασμοί και πρόσφατα εντοπίστηκε το ποσό- μαμούθ των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, από ρωσική εταιρεία.
Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου, δύο Ελβετοί εισαγγελείς πήραν υπό απόλυτη μυστικότητα απολογία του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ελβετία. Σύμφωνα με το «Βήμα», ο ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου περιγράφει πως διακινούνταν οι μίζες μέσω συγκεκριμένης τράπεζας και υπεράκτιων εταιρειών, αλλά και με εμπλοκή δύο μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην Ελβετία, που είχαν και συγκεκριμένο πελάτη, ο οποίος είναι βασικός κατηγορούμενος στο άλλο σκάνδαλο.
Μετά την απολογία του κ. Ζήγρα, άνοιξε η έρευνα για εμπλοκή Ελβετών αξιωματούχων. Σε ό,τι αφορά το νέο ποσό των 35 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν από τη ρώσικη Antey (πύραυλοι Tor-M1) προς εταιρεία του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην Τζακάρτα πριν από δύο χρόνια. Διακινείται μέσω της εταιρείας ΠΕΝΚΕΛ που εμφανίζεται για πρώτη φορά.
Στη δικογραφία εμφανίζεται επίσης έγγραφο για θυρίδα της Γκούντρουν, πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου, που δέχεται περίπου 620.000 δολάρια και η ίδια να τα τοποθετεί σε θυρίδα της Credit Suisse στην περιοχή Παράντεπλατς της Ζυρίχης, όπως γράφει το «Βήμα». Τα μετρητά, σύμφωνα με την έκθεση των ελβετικών αρχών, προέρχονταν από την προμήθεια των Tor-M1 της ρωσικής Antey και μέσω μεσαζόντων κατέληξαν στον κ. Τσοχατζόπουλο.
Κατά το ίδιο έγγραφο, η θυρίδα ανοίχτηκε και βρέθηκαν 580.000 δολάρια και χειρόγραφη σημείωση στην οποία φαινόταν ότι η κόρη τους, Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε αποσπάσει τις υπολειπόμενες 40.000 δολάρια. Η θυρίδα συνδεόταν με λογαριασμό στην ίδια τράπεζα που τροφοδοτήθηκε με 500.000 δολάρια από τη γνωστή υπεράκτια Morelia.
Φωτογραφία: Eurokinissi