Αυτό προβλέπει το νέο σύστημα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικού υλικού που πλήττει την αγορά.
Τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πρέπει να δίνουν σε φαρμακεία οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, προκειμένου να τους επιτραπεί η αγορά περιορισμένου αριθμού φαρμάκων.
Αυτό προβλέπει το νέο σύστημα SIAMED που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικού υλικού που πλήττει την αγορά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλούς ασθενείς.
Το Καράκας αποδίδει τις ελλείψεις σε εσκεμμένη συσσώρευση φαρμάκων από τους αγοραστές. Ωστόσο, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως φέρει σοβαρή ευθύνη καθότι – εν μέσω οικονομικής κρίσης – δεν διαθέτει τα απαραίτητα συναλλαγματικά αποθέματα για να εισάγει φαρμακευτικά σκευάσματα.
Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο ανακοίνωσε πως θα τοποθετούνταν 20.000 σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και σε παντοπωλεία σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να εφαρμοστεί ένα σύστημα αγοράς τροφής «με δελτίο».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα αποτρέψει την υπερ-αγορά τροφίμων και θα καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και τη «μαύρη» αγορά.