25 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε live: Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και απαντήσεις σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στις 13:00 στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ήδη κατά την χθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο προέταξε τα κεντρικά διλήμματα των επερχόμενων εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας: «Θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που κράτησαν όρθιο τον τόπο εν μέσω τόσων προκλήσεων;» για να προσθέσει στην συνέχεια: «Οι δυσκολίες που έρχονται, αυξάνουν τις ευθύνες. Γι’ αυτό και σας ρωτώ: αν δεν τις αναλάβουμε εμείς, τότε ποιος;».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το κυβερνητικό έργο χαρακτηρίζεται από συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα εξηγώντας πως τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσει η χώρα τις συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Ο πρωθυπουργός, δε «έκαψε» και τα σενάρια συνεργασιών, εμμένοντας στη στρατηγική της αυτοδυναμίας και φωτογραφίζοντας την απροθυμία του για αλλαγή του εκλογικού νόμου που μένει να επικυρωθεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι, ικανός καπετάνιος και έμπειρο πλήρωμα. Χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή που να αποφασίζει χωρίς να χρειάζονται παράλληλες κουβέντες, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε ατελέσφορα παζάρια. Γρήγορα και αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «ξορκίζοντας» τις κυβερνήσεις συνεργασίας.Πολιτική