Πολιτική

Διαμαρτύρεται ο δικηγόρος του Θεόδωρου Κασσελάκη, επειδή δεν… αντιλήφθηκε ότι δημοσιεύθηκε η απόφαση για τον πελάτη του

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Πελέκης με την ιδιότητα του συνηγόρου του Θεόδωρου Κασσελάκη, μετά τη σημερινή δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας – με την οποία ο πατέρας του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη, έχασε την δικαστική μάχη, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ – συν τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Κασσελάκη εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, επειδή ο ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος πληροφορήθηκε την έκδοση της απόφασης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα το μεσημέρι 16 Ιουλίου 2025, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε αίτηση αναίρεσης του εντολέως μας κ. Θεόδωρου Κασσελάκη. Απορίας άξιο είναι πώς τα μέσα ενημέρωσης γνώριζαν την απόφαση, αφού έχει συνταχθεί μόνο το σχέδιο της απόφασης στο οποίο πρόσβαση έχουμε μόνον εμείς ως διάδικοι, έχοντας αποκλειστικά το δικαίωμα αναγνώσεως του σχεδίου και όχι τη λήψη αντιγράφου. Δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα η καθαρογραφή της απόφασης. Διαβάζουμε από τα ΜΜΕ πως έχουν μειοψηφήσει δύο από τα πέντε μέλη, αλλά δεν γνωρίζουμε έως τώρα το σκεπτικό της απόφασης, μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση και να αναγνώσουμε το σχέδιο της απόφασης.

Αυτό το γεγονός από μόνο του παραβιάζει σωρεία συνταγματικών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα πολίτη.

Ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης δεν ήταν και δεν είναι μέτοχος της Oswego, ενώ έχει αμετάκλητα αθωωθεί από τα ποινικά δικαστήρια της χώρας μας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης έχει ήδη υποβάλει νέα αίτηση στο ΚΕ.ΦΟ.ΔΕ, κοινοποιούμενη και στο ΚΕΒΕΙΣ, με την οποία ζητά την απαλλαγή του από την αλληλέγγυα ευθύνη του άρθρου 49 ΚΦΔ (Ν.5104/2024) καταβολής των οφειλών της αλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία «OSWEGO ESTATES LIMITED» σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αίτηση και η δικαστική της εξέλιξη αναμένεται.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Θεόδωρου Κασσελάκη
Χαράλαμπος Πελέκης»

Παρατηρήσεις του υπογράφοντα το ρεπορτάζ – Δημοσιεύθηκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου

Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ με την οποία δεν δικαιώθηκε ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σε σχέδιο όπως εκ παραδρομής αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά είναι η οριστική απόφαση του δικαστηρίου που φέρει τις υπογραφές των δικαστών που την εξέδωσαν (προέδρου και εισηγήτριας).

Το ότι δεν έχει καθαρογραφεί μέσα στην ημέρα η απόφαση του ΣτΕ (κάτι που είναι αδύνατον) δεν την καθιστά «σχέδιο απόφασης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνηγόρου. Εξάλλου, απομένει ακόμα  το στάδιο της καθαρογραφής της απόφασης και το στάδιο της θεώρησης, όπως γνωρίζουν όλοι οι μάχιμοι δικηγόροι.

Ακόμα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κάθε υπόθεσης στο ΣτΕ έχει λάβει έναν κωδικό, με τον οποίο μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης που χειρίζεται, όπως φυσικά και την ημέρα και στιγμή της δημοσίευσης και το «δια ταύτα» της απόφασης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική