Πολιτική

Δημοψήφισμα για τους Ευρωσοσιαλιστές ζητούν Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος

Δημοψήφισμα για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην ένταξη της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών ζήτησαν οι Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτησή τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, παρά την πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη να παραμείνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Στροφή προς Κεντροαριστερά σημαίνει εναρμόνιση του κόμματος με τα μέλη, αλλά κυρίως με την πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, και οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις διπλές εκλογές 2023» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως «ένας ευρωβουλευτής μας είπε δημόσια ότι ο ίδιος αν αποφασισθεί κάτι άλλο δεν θα το σεβαστεί και θα φύγει. Και είπε όσα πιστεύουν αυτά να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Μα είναι δυνατόν, με αυτόν τον τρόπο διώχνει από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο τον προοδευτικό και του λέει να φύγει. Είναι δυνατόν;».

«Διαύγεια» στα κομματικά δάνεια

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή του, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στα «δάνεια των πολιτικών προσώπων», ζητώντας να επεκταθεί η «Διαύγεια» και σε αυτά, με φόντο το δάνειο εταιρίας του κ. Κασσελάκη στα κομματικά μίντια. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την επέκταση της «Δι@ύγειας», του Νόμου 3861 στα κόμματα, καθώς και στα δάνεια των πολιτικών προσώπων, ιδίως των μελών της κυβέρνησης. Προτείνω λοιπόν το κόμμα μας να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία με συγκεκριμένη πρόταση νόμου και να εισηγηθεί την επέκταση της εφαρμογής της «Δι@ύγειας» στα κόμματα».

Αναλυτικά, σημεία της τοποθέτησης του κ. Ραγκούση:

1.Καταρχάς δύο αριθμητικά δεδομένα:

Από το 44% του 2009, σήμερα, μόνο το 14% δηλώνει πρόθυμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Από το 32% του 2019, σήμερα, μόνο το 12-14% δηλώνει πρόθυμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επομένως ένα 30% και ένα 20% του εκλογικού σώματος που πρόσφατα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικά άστεγο.

Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεγάλος και πλειοψηφικός.

Εδώ όμως αναφύεται και το μέγα ερώτημα αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική